Translate

donderdag 9 augustus 2007

Liefde en Erotiek

Afgelopen weekeinde was het maar wat druk. Vrijdag kwamen mijn ouders langs om eens te kijken naar hun groeiende kleinzoon. Het was een gezellige middag, onze zoon was op zijn best, we hebben gewandeld in het Goffertpark en we hebben videootjes gekeken die Sander gemaakt heeft van onze zoon.

De Mookerhei
Zaterdag zijn we met ons drie├źn wezen wandelen op de Mookerheide bij Mook, een belangrijk stukje Nederland waar veel gevochten is, in de Tweede Wereld Oorlog, maar ook eerder. De bomkraters zijn nog steeds te zien als diepe kuilen. Het was verder een prachtig stukje Nederland, paarse heide en verdroogde gele grassen. We hebben ook een aantal hagedissen gezien en loslopende runderen.

Een kopie van een plaatje uit Pompeii, zie ook hier

Zondag zijn we met ons drietjes naar museum Orientalis gegaan. Dit stond vroeger bekend als het Bijbels Openlucht Museum, waar katholieken konden leren over de begindagen van het christendom. Tegenwoordig is er ook veel informatie te vinden over de twee andere wereldreligies uit het Midden Oosten, Jodendom en Islam. Vandaag was er een dag over het liefdesleven van de Romeinen, in een deel van het Museum, de Oosterse straat, liepen Romeinen rond die bezoekers alles wilden vertellen over het leven van de Romeinen. We hebben nog geluisterd naar het levensverhaal van een courtisane. We hebben ook veel bekenden gezien, een vriend van ons verbeelde een christen die de Romeinen maar verderfelijke jongens vond, een oud-klasgenoot die als romeinse huisvrouw door het leven ging en een vriendin die kleine gelukspenisjes kleide om aan kettinkjes te hangen.

We vinden allebei dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met de culturele educatie van je kind.

Mookerheide

Geen opmerkingen:

Een reactie posten