Benodigdheden
Voor de taart
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 125 gr. bloem
- 4 theel. kaneelpoeder
- 2 theel. gemberpoeder
- 1 theel. versgeraspte nootmuskaat (ik gebruikte poeder)
- 2 theel. natriumbicarbonaat (te krijgen bij toko of apotheek, het is een rijsmiddel)
- 250 ml. plantaardige olie
- 175 gr. lichtbruine basterdsuiker (ik gebruikte donkerbruine)
- 4 eieren
- 175 gr. golden syrup (ik gebruikte gewone stroop)
- 400 gr. geraspte worteltjes (gemalen)
- 60 gr. gehakte pecannoten of walnoten (ik gebruikte walnoten)
- 175 gr. verse roomkaas ( ik gebruikte mascarpone)
- 60 gr. zachte boter
- 175 gr. poedersuiker
- 2 theel. vanille essence (ik gebruikte vanille suiker)
- 2-4 theel. citroensap.
- Verwarm de oven voor op 160 oC.
- Vet een taartvorm in van 23 cm doorsnee.
- Zeef de twee soorten bloem, kruiden en natriumbicarbonaat in een kom en meng. Maak een kuiltje.
- Klop in een andere kom de olie, suiker, eieren en golden syrup door elkaar.Giet dit in het kuiltje van de bloem. Meng dit voorzichtig door elkaar met een metalen lepel tot het een glad mensel is.
- Schep de wortel en de noten erdoor.
- Spatel het mengsel in bakvorm en bak 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer met een prikker of de taart klaar is.
- Laat de taart 15 minuten in de vorm rusten.
- Laat de taart uit de vorm op een rooster afkoelen.
- Klop de roomkaas en boter tot een glad mengsel.
- Klop de poedersuiker, vanille essence en citroensap er beetje bij beetje door.
- Strijk het glazuur met een mes op de taart.
- Of snijdt de taart in twee, bedek de bodem met de glazuur en zet de top er weer op.
Het Complete Bak Kookboek
Haa Jelka,
BeantwoordenVerwijderenDe jumbo, die zal ik ook eens proberen dan. Die hebben we wel in buurt zitten. En het broodbeleg had ik nog niet zosnel bedacht als vindplaats. De stroop staat meestal bij de bakbenodigdheden.
Jennifer