Van Delia Smith |
Ik moet nog eens op zoekt naar een lekker recept met pompoen, misschien soep of een stoofpot met rundvlees. En het is binnenkort natuurlijk al weer tijd om te gaan beginnen aan de kerstcake, maar dat heb ik al eens een keer beschreven. Vandaar dat hier een recept komt voor paddestoelen en walnootsoep. Dit is een lekkere warme en vullende soep die ruikt naar herfstige bossen. Verder is deze soep ook vegetarisch.
Benodigdheden voor 8 personen
- 25 gr. gedroogde porcini paddestoelen (In de betere supermarkt bij de Italiaanse voedingsmiddelen).
- 275 ml. kokend water
- 75 gr. boter
- 335 gr. paddestoelen
- 2 winterpenen
- 2 bleekselderijstengels
- 1 ui
- 1 prei
- 2 laurierbladeren
- 1 theel. tijm
- 1/4 theel. salie
- 2 teentje knoflook, geperst.
- 2 liter warm water
- zout.
- 110 gr. walnoten
- 75 ml. slagroom
- 75 ml. droge sherry
- 1 dessertlepel citroensap
- zout en peper
- Laat de gedroogde porcini paddestoelen 1/2 uur weken in het kokende water.
- Snijd 110 gr. paddestoelen, wortelen, bleekselderij, ui en prei in kleine stukjes.
- Smelt 50 gr. boter in een pan, voeg de groenten en kruiden toe en schep om, zodat alles een laagje boter krijgt.
- Voeg de geweekte paddestoelen en hun vocht toe.
- Voeg het warme water toe.
- Voeg zout toe.
- Breng aan de kook en laat een uur lang heel zachtjes koken.
- Verwijder de laurierbladeren en prureer de soep.
- Verhit in een andere pan de boter, bak daarin de fijngehakte resterende paddestoelen.
- Voeg de paddestoelen en de gemalen walnoten bij de soep en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Vlak voor het opdienen de slagroom, sherry en citroensap toevoegen.
- Breng op smaak met peper en zout. Omdat er geen bouillonblokje of zo ingaat, is de soep redelijk flauw.
Delia Smith's Christmas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten