Translate

zondag 8 mei 2011

Plasmolen

Afgelopen weekeinde hebben Sander en ik weer flink geklust in de tuin. Op zaterdag moest er een hele berg snoeiafval verwijderd worden uit de tuin. In twee ritten met een volledig volgepropte auto naar de vuilstort zijn we gelukkig weer van een hoop rotzooi af. Daarna nog langs de praxis (alweer) om wat spullen te kopen om de berging in de tuin wat meer te kunnen fatsoeneren. Er hingen lelijk en scheef gemonteerde planken in de berging, die ook nog eens vrij klein waren. Verder ook wat haken om gereedschap en dergelijke aan te kunnen hangen.
Die avond kwam ook een buurman met kijk op tuininrichting langs om ons wat advies te geven over het inrichten van onze tuin. Die stond te kijken van wat we inmiddels al aan werk hadden verzet en wat er nog gedaan moest worden.

De plasmolen
Vandaag zijn we in de morgen ontzettend druk geweest met wassen (een enorme berg, die kids maken wat vuil) en het fatsoeneren van de berging. de oude planken eruit. Insecten gedood. Stof gezogen. En toen nieuwe planken ophangen.
Daarna zijn we gaan wandelen in Plasmolen, onze favoriete Beek route. Niet al te lang, een kilometer of 2, maar net leuk voor onze zoon. We liepen langs de beek, waar onze zoon nog wat salamanders spotte. Daarna kon hij met zijn vader tegen de Kiekberg op racen. De winnaar kreeg een kus.
Toen we de route hadden gelopen, nog poffertjes en aspergepannekoek gegeten in een pannekoekenhuis. Erg lekker en het pannekoekenhuis is ook helemaal ingericht op kleine kinderen. Zodat je als ouder ook nog eens toekomt aan je kopje thee.

Al met al een vermoeiende en warme dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten