Translate

zaterdag 31 december 2011

Spellendag

Afgelopen woensdag was het weer eens tijd voor onze spellendag. Inmiddels is dit zo een populaire dag geworden, dat hij zelfs genoemd wordt op andere blogs dan de mijne! En dat is ook niet gek, want het was gewoon een succes.


In oktober zijn we al begonnen met de voorbereidingen. Toen besloot ik namelijk om twee kerstcakes te bakken in plaats van één, en dat was hard nodig ook. De tweede is nu ook bijna op. In de morgen brachten we de kinderen naar de opvang, en wij gingen als een wervelwind door het huis. Er moest soep gemaakt worden, bisschopswijn en het huis moest ook opgeruimd worden (sinds ik deze spellendagen organiseer, wordt mijn huis tenminste twee keer per jaar goed schoongemaakt).
Om 12:30 haalde Sander de kids weer op en even later kwamen de eerste gasten al binnen. Zoals ik al eerder vertelde, is onze zoon helemaal weg van het Ravenloft Bordspel. En vriend J. van wie wij dit kregen had het vervolg meegenomen, The legend of Drizzt. Onze zoon vond dit zo mogelijk nog mooier en wilde het heel graag spelen. Onder leiding van vriend J. heb ik dit spel toen gespeeld met onze zoon, R, het zoontje van een andere gast en vriendin R. En het was fantastisch!

Verder bleef er maar bezoek binnenkomen en hebben we de hele dag en avond gespeeld op drie verschillende tafels. Het is echt heel fijn om nu zo groot te wonen dat dat ook makkelijk kan. We organiseren deze spellendagen nu al sinds kerst 2007 en het is heel fijn om te zien dat in de afgelopen 4 jaar deze dagen nog altijd goed bezocht worden. Mensen vinden het leuk, ze nemen lekker eten mee (munt-doperwt taartjes!) En dat de kids nu groot genoeg zijn om mee te doen, zij kijken later terug op een familietraditie waarin het huis wordt opengensteld en mensen eten en gezelligheid met elkaar delen.

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011

1 opmerking: