Translate

Amoras 2047

Cover Amoras 1 Suske
Het eerste album

In mei 2013 kreegt de welbekende stripreeks "Suske en Wiske" en reboot. Het verhaal werd opnieuw verteld, maar dit keer volwassener, moderner en grimmiger. Als jong meisje was ik al weg van Suske en Wiske en ik heb nog altijd een flinke collectie in mijn boekenkast, dus ik was natuurlijk enorm geïnteresseerd in deze re-imagining. De nieuwe strips heb ik tot nu toe allemaal gekocht en gelezen. En omdat het verhaal zo ingewikkeld is, met het heen- en weer gereis in de tijd, heb ik besloten ze allemaal pagina voor pagina te analyseren. Om dat een beetje overzichtelijk te houden, heb ik er een aparte blog-pagina voor aangemaakt. 

De albums - Amoras

De besprekingen van de albums, lekker overzichtelijk bij elkaar. 
Amoras VI - Barabas

De Kronieken van Amoras


De tijdlijn

Omdat het verhaal zo heen en weer springt tussen de verschillende personen én tussen het heden en toekomst én zich uitspreidt over verschillende albums, maak ik voor ieder album ook een overzicht van wie zich wanneer waar bevindt. 
Niet alles wat ik schrijf over Amoras is ook direct een analyse van een album. Die andere posts zijn hier te lezen. 

Andere pagina's

Natuurlijk ben ik niet de enige de Amoras 2047 fantastisch vind, andere mensen vinden dat ook. En schrijven daar ook over. Dat is hier te vinden. 
Amoras2047 - Het laatste nieuws over de albums. 
Brainfreeze - Deze Belgische site geeft ook reviews van de strips.
Buntblogt - Teunis Bunt analyseert de strips ook. 
Wikipedia over Amoras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten