Translate

zaterdag 12 mei 2007

Terug van vakantie I

De afgelopen week zijn we met het hele gezin op vakantie geweest. Niet ver, maar wel spannend naar Cadzand, in Zeeuws Vlaanderen. Het was de eerste keer dat we met onze zoon op pad zijn geweest en hij gedroeg zich voorbeeldig.

We huurden een huisje in Cadzand-Bad, aan de kust. Vanuit daar hebben we wandelingen gemaakt over het strand en door het natuurgebied het Zwin. We zijn ook naar een Fototentoonstelling in Knokke geweest, de Oosterscheldekering op Neeltje Jans en naar Brugge.

We hebben een heerlijke tijd gehad en zijn eens lekker uitgewaaid.

Meer over ons huisje valt hier te lezen. Het was groter dan het appartement waar we nu wonen en had een bad en een open haard waar we lekker gebruik van hebben gemaakt. Het was heel erg leuk om samen met onze zoon in een groot bad te zitten.
Neptunus verhuur

Sander geeft een flesje

We hebben ook het eiland Neeltje Jans bezocht, waar een hoop te leren valt over de provincie Zeeland, de Watersnoodramp van 1953, de Deltawerken en de Oosterscheldekering.
Neeltje Jans

Jennifer bij Neeltje Jans

In de Belgische kustplaats Knokke hebben we het Fotofestival 2007 bezocht. Één tentoonstelling was van de World Press Photo's. Van alle ellende in de wereld word je niet vrolijk. De andere heette Visually Hungry van RANKIN en was kunstzinnig maar soms bevreemdend.

Het natuurgebied het Zwin, een volledig verzandde monding van de Schelde was ook leuk. het was een heel moerassig gebied, dat bij elke vloed overstroomt raakt en zo een prachtig gebied is voor allerlei weekdieren, krabben en vogels. Wanneer de zeespiegel teveel stijgt en Nederland ook nog eens overstroomt, zal een groot deel van Nederland er ook zo uit gaan zien.

Sander bij het zwin

1 opmerking: