Translate

maandag 3 september 2007

Druk Druk Druk

Ik heb al in geen tijden mijn Blog meer bijgewerkt, een schande, vooral omdat er zoveel gebeurd is de laatste tijd.

Vorige week maandag 20 augustus was er een Intromarkt van de Radboud Universiteit. De spellenvereniging Casus Belli bemant ook altijd een stand en als altijd was ik dit keer ook weer van de partij om te proberen nieuwe leden te werven. Uiteraard was het jongste lid ook mee om zieltjes te winnen. Ik hoop dat het een beetje gelukt is.


Verder ben ik ook via de netwerk site Hyves in contact gekomen met iemand die ik al sinds de middelbare school niet meer gesproken had. Het was leuk om weer eens met iemand van zo lang geleden contact te hebben. We proberen nog een afspraak te maken zodat we elkaar ook eens in het echie kunnen zien.

Dinsdag 28 augustus hebben we afscheid genomen van een goede vriend die op die dag zijn filosofie diploma kreeg en de volgende dag voor een jaar naar China zou vertrekken om daar zijn studie verder voort te zetten. Mijn zoon was met mij mee naar de presentatie van zijn scriptie in de middag. Gelukkig gedroeg hij zich het grootste deel van de tijd erg netjes, zodat ik de presentatie kon volgen. Toen mijn zoon op een gegeven moment toch wat onrustig werd, ben ik met hem op de gang gaan wachten tot het allemaal voorbij was. Later die avond was er een feestje om afscheid te nemen en toen gingen we met ons drieen. Mijn zoon heeft braaf in een hoekje gespeeld met een toastje en wij bijkletsen met onze vriend en voor ons onbekende mensen. Een heerlijk avondje uit.

En dan afgelopen zaterdag, toen organiseerde Sander's broer een barbeque voor al zijn familieleden en wij waren erbij. Het was een hele leuke dag, gelukkig was het weer lekker. Nog een wandeling gemaakt door het centrum van Utrecht en heerlijk gebarbequed eten gegeten. Onze zoon was mee, sliep nauwelijks en huilde alleen wanneer hij alleen in zijn bedje lag. Dus hij is bijna de hele dag wakker geweest totdat we vertrokken om 2030. Gek genoeg was hij doodmoe, overprikkeld, maar heel tevreden met eten en speeltjes in de weer. Gelukkig maar.

En dan nog wat vreemde nieuwsberichten. Een Nederlandse jonge vrouw is al een aantal jaar lid van FARC, een marxistische rebellengroep in Colombia en onlangs zijn haar dagboeken gevonden. Ik kan me nauwelijks voorstellen wat iemand beweegt om zich aan te sluiten bij een guerilla groep aan het andere eind van de wereld.

Volkskrant
NRC
Colombia
FARC
Hyves