Translate

vrijdag 13 augustus 2021

Vakantie in Nederland - Het Afrika Museum

Met het tweede Corona jaar op een rij, zijn dit keer de restricties om te reizen heel wat strenger. Dus ondanks dat Sander en ik al gevaccineerd zijn, werd een tripje naar het buitenland bij nader inzien te bewerkelijk. Dus we besloten maar thuis te blijven en onze eigen omgeving te zien als een toeristisch vakantieoord. We zijn naar het Afrikamuseum gegaan. We hebben wel eens eerder een bezoekje gebracht aan het Afrikamuseum, maar toen waren onze jongste twee kinderen nog niet eens geboren. Dus dat is echt heel lang geleden. 

Dara, een populair spel

Het Afrikamuseum is ontstaan uit de collectie van spullen uit Afrika, van missionarissen. Zij wilden mensen bekeren tot het Christendom en verzamelden dan spullen over lokale religies om die beter te begrijpen. Het museum lijkt qua opzet veel op het Museumpark Oriëntalis, waar we in de loop der jaren ook vaak zijn geweest (2019, 2017, 2016, 2015, 20132007 en 2007). Er is een groot park-gedeelte, waar in verschillende stijlen huizen en hutten van verschillende Afrikaanse volkeren zijn nagebouwd met uitleg erbij. Dat is enig voor de (kleinere) kinderen. Je kan de huisjes in en uit lopen, spulletjes gebruiken en in de zomervakantie zijn er verschillende extra activiteiten. 

En dan is er ook nog een gedeelte in het museum. Daar staan de kwetsbaardere stukken. Hier konden we meer leren over de oude gebruiken van de verschillende volkeren en de moderne invloeden die zij te verwerken kregen. Er werd bij veel stukken ook een directe lijn naar het heden getrokken en er was meer aandacht voor de gevolgen van kolonialisme en slavernij dan ik me van ons eerste bezoek herinnerde. 

Samen met het heerlijke weer, was het een heerlijk dagje uit. 

2 opmerkingen:

  1. Ligt ook een beetje aan het land waar je naartoe wilt. Duitsland is heel streng en doet overal moeilijk over (met regels die per deelstaat verschillen), maar Denemarken bijvoorbeeld een stuk minder. We hebben geen controles gezien, alleen als je binnen in een restaurant wilde zitten moesten we de QR-code tonen. Die werd niet gescand, ze vonden het al prima als we 'm überhaupt bij ons hadden. En dat alles geldt pas vanaf 16 jaar. Frankrijk doet zelfs niet moeilijk tot 18 jaar. Maar in Nederland blijven is wel zo veilig en dichtbij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snif snif, we wilden dus naar duitsland. En op dat moment moesten de kids 5 dagen in quarantaine. Snif. Dat heeft niet zoveel zin op een relatief korte vakantie. Dus toen maar in NL gebleven. Nou ja, ook leuk en volgend jaar beter.

      Verwijderen