Translate

zondag 8 augustus 2021

Pendragon XCV - Toernooi van Conisbrough

Het was weer tijd voor een Pendragon - sessie. De Gele Pest heeft vorige winter flink huisgehouden op Brittannië en de ridders hebben natuurlijk een superspreader - event bijgewoond met de begrafenis van Sir Loholt. 

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Brent van Dinton (afwezig)
Edna van Burcombe
Romulus Livius van Broughton

Winter van 548/ 549

De Gele Pest waart door Brittannië en houdt flink huis in de families van de ridders. Vrouwe Edna doet wat zij kan en weet haar directe familie te behoeden voor deze ziekte. Maar onder haar verre neven en nichten houdt de ziekte flink thuis. Sir Benno moet wel vier zonen begraven (Bran, Brutus, Bernard en Bledri). En Sir Romulus moet onder andere zijn vrouw, Mary van Tisbury begraven. 
Vrouwe Edna richt even buiten Old Sarum een hospitaal in, waar zij en haar 4 priesteressen hun best doen om zoveel mogelijk zorg te kunnen verlenen. Sir Benno en Sir Romulus ondersteunen dit hospitaal financieel. Het gaat als snel het Hospitaal van Bran, Brutus, Bernard en Bledri heten. 

Hertog Derfel van Lindsey


En terwijl dat allemaal nog niet erg genoeg is, komt er ook bericht dat er nu in geheel Cumbria honger en droogte heerst. En zelfs in Lindsey zijn er nu problemen met de oogst. De ridders weten wat dit betekent. De Wastelands rukken op, en er valt niets aan te doen. 

Lente 549, Broughton

Ondanks alle zorgen en problemen, gaat het leven toch door. Het wordt weer lente. En met de lente, komt er ook een delegatie uit Bamburgh naar Broughton. Zoals vorig jaar afgesproken, komen zij, namens Prins Ida van Deira weer een deel van het losgeld halen voor Sir Antonius. Sir Romulus ontvangt hen met alle egards en ziet dat Sir Irvin van Bamburgh de leiding heeft over deze missie.

Sir Irvin van Bamburgh

Sir Irvin handelt snel en beleefd zijn missie af. En dan vraagt hij of Vrouwe Edna misschien ook in de buurt is. Sir Romulus lacht achter zijn hand en neemt Sir Irvin mee naar het Hospitaal van Bran, Brutus, Bernard en Bledri. Vrouwe Edna werkt daar samen met haar priesteressen nog hard om de gezondheid van de inwoners van Salisbury te verbeteren. 
Wanneer Sir Irvin Vrouwe Edna weer ziet, is hij weer helemaal hoteldebotel van haar. Maar hij schrikt enorm wanneer blijkt dat zij een kleine baby, Elestren, op de rug meedraagt. Hij beseft meteen dat dit zijn dochter moet zijn. Sir Irvin is een goede, Christelijke ridder. Hij vraagt Vrouwe Edna meteen ten huwelijk. Zij mag niet leven met de schande moeder te zijn van een bastaardkind. Bovendien werkt zij duidelijk veel te hard in de hospitaal. Hij kan haar meenemen naar Bamburgh en dan hoeft zij haar poezelige handjes nooit meer met iets zwaarders te vermoeien dan een breiwerkje. Gek genoeg vindt Vrouwe Edna dit helemaal geen aanlokkelijk voorstel. Zij mag niet trouwen van haar geloof en bovendien leven ze niet langer in 510! Het is heel goed mogelijk voor vrouwen om moederschap een een carrière te combineren, tegenwoordig!

Sir Irvin zit dit alleen maar als een uitdaging. Een geloof dat mensen verbiedt te huwen, terwijl zij wel veel van elkaar houden is verkeerd. Vrouwe Edna zou een ander geloof aan kunnen nemen. Vrouwe Edna werpt tegen, dat een huwelijk niet nodig is voor een langdurige, liefdevolle relatie. Ook Sir Irvin zou een andere geloof aan kunnen nemen. (Sir Irvin Passion Love Edna fail, pious fail (Vrouwe Edna Pious success)). Na wat discussie over en weer, nodigt Vrouwe Edna Sir Irvin uit om in Burcombe te blijven slapen, in plaats van in Broughton. Sir Irvind zegt toe en geeft later op de avond ook weer toe aan haar verleidingskunsten (Chaste fail). 

Zomer 549, Conisbrough

Het nieuws komt dat de Graaf van Conisbrough een toernooi organiseert. De winnaar mag trouwen met zijn dochter en enig kind. Daarmee zullen zij op termijn dan ook het graafschap van Conisbrough kunnen erven. Conisbrough is een graafschap in het Koninkrijk van Roestoc. Aangezien Sir Benno en Sir Romulus beiden weduwnaar zijn, willen zij wel eens zien of zij kans maken op een graafschap en zij reizen naar Conisbrough. Vrouwe Edna reist met hen mee. 
Eenmaal in Conisbrough aangekomen, zien de ridders dat er meer mensen afgekomen zijn op de kans om te huwen met de Vrouwe van Conisbrough. En zij gedragen zich verschrikkelijk! Nog voor het toernooi begonnen is, proberen ridders elkaar te verwonden, zodat zij niet mee kunnen doen aan het toernooi. Sir Romulus kan dit niet aanzien. Hij vraagt de Graaf van Conisbrough of hij het goed vindt, als Sir Romulus een beetje orde op zaken stelt. 

Dan breekt het toernooi daadwerkelijk aan. Verdeeld over drie dagen zullen verschillende ridders tegen elkaar in het strijdperk treden. Een ridder, die verliest ligt meteen uit het toernooi. Een ridder die wint, mag door naar een volgende ronde. 
Eerste dag
Sir Benno treedt in het strijdperk tegen Sir Ignauers en weet deze met enige moeite te verslaan. Dan strijdt hij tegen Sir Ystrwyth en weet deze meteen in de eerste ronde uit te schakelen. 
Tweede 
Sir Benno levert strijd tegen Sir Siercyn en dit is een ware titanenstrijd. Urenlang blijven de ridders op elkaar inhakken. Beiden bloeden uit vele kleine verwondingen, maar geen van beiden wil opgeven. Uiteindelijk glijdt Sir Benno bewusteloos uit het zadel. 
Sir Siercyn gaat verder en weet zijn andere tegenstanders ook te verslaan en uiteindelijk de hand van de Vrouwe van Conisbrough te winnen. 

Winterphase 549/ 550

Het harde werk van Vrouwe Edna van het afgelopen jaar, werpt zijn vruchten af. De Gele Pest lijkt op zijn retour in Salisbury. 

Vrouwe Edna bevalt wederom van een dochter, Evanthe. Ook deze bevalling verloopt moeizaam en Vrouwe Enda sterft weer bijna in het kraambed. Misschien is het geen goed idee voor Vrouwe Edna om meer kinderen te krijgne. 

Sir Romulus wordt om advies gevraagd door een van zijn buren. De kennis van de Heren van Broughton van de wet wordt alom gewaardeerd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten