Translate

zondag 22 juni 2008

Waverveen & Jericho

Een berichtje dat wat op zich heeft laten wachten. Een tijdje geleden was ik uitgenodigd bij het verjaardagsfeestje van een vriend in het westen van het land. Toen Sander en ik de route daarhen aan het uitstippelen waren, zag ik dat we vlak langs Waverveen zouden rijden. Met een heel kleine omweg zouden we ook langs Vinkeveen, Waverveen, Mijdrecht en Uithoorn komen.
Zonder al te veel moeite kreeg ik Sander zover een kleine omweg te maken.
In Waverveen ben ik geboren en heb ik gewoond totdat ik 8 was. Het was echt een heel klein dorp, twee straten een rabobank en een gereformeerde kerk. Hat was raar om er weer eens langs te rijden. Inmiddels was er veel veranderd, er waren nette fietspaden aangelegd en verkeersdrempels om het verkeer langzamer te laten rijden. Maar de Cliffordsweg was nog steeds eng, bochtig en smal en het tegemoetkomende verkeer reed maar hard. De rabobank was inmiddels weg, maar de gereformeerde kerk stond er nog.

Met Skeet Ulrich

Verder nog iets over mijn hobbies, ik kijk tegenwoordig graag Jericho. Een Amerikaanse serie over een klein dorpje. Op een dag zien zij in de verte allemaal paddestoelwolken. Zijn alle steden verwoest door atoombommen? Was het een ongeluk of een aanval? Bestaat de regering nog? Maar na een tijdje komen ook andere vragen opzetten. Wie bevoorraadt ons? Wie levert onze energie? Wie levert onze medicijnen? En alle andere problemen in een klein stadje blijven ook een rol spelen. Gaat de zoon van de burgemeester zijn zwangere vrouw verlaten voor de barmeid? Gaat het populaire meisje wel uit met de knapste jongen van de klas? Het is een leuke mix van spanning en soap en langzaam maar zeker komen er steeds meer vragen op over het voortbestaan van de samenleving wanneer steeds meer onderbouwing van die samenleving verdwenen lijkt.

Waverveen
Jericho op TV
Jericho in de bijbel