Translate

vrijdag 30 januari 2009

Het lot van Birmezen

Na de vrolijke post van de vorige keer, dit keer eentje met wat treuriger nieuws.

Het lot van Birmezen blijft zwaar. Alsof het al niet erg genoeg was dat ze in één van de bruutste dictaturen ter wereld moeten leven, zijn ze ook hun leven niet zeker wanneer ze dat regime weten te ontvluchten.
Veel Birmezen proberen te vluchten naar Thailand, waar ze ook niet echt welkom zijn. Thailand heeft al genoeg eigen problemen en een grote toevlucht van vluchtelingen kunnen ze niet gebruiken. Maar om vluchtelingen dan maar achter te laten in kapotte boten op de oceaan, gaat ook wel weer wat ver. De overlevenden wisten Indonesië en de Andaman eilanden te bereiken, maar ook daar is hun leven niet zeker.

Toch overkomt niet alleen Birmezen dit. Ook mensen die vanuit Afrika proberen over te steken naar Europa maken regelmatig dit soort praktijken mee. Vooral Malta is niet bereid deze mensen op te nemen. Begrijpelijk misschien, het kleine eiland wordt net als Lampedusa overspoeld door vluchtelingen, maar humanitair en legaal is het niet. Mensen maar laten verdrinken omdat het alternatief te lastig is, kan natuurlijk nooit door de beugel.


Thailand
Malta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten