Translate

dinsdag 11 mei 2010

Weekeindje Ardennen

Een week na ons weekeindje in de Kempervennen, gingen wij er al weer op uit. Het was weer tijd voor ons jaarlijks weekeinde zonder onze kinderen. Dit jaar moesten we voor het eerst twee kindertjes achterlaten bij mijn ouders. Inmiddels ben ik er wel aan gewend en redelijk opgelucht vertrokken we op vrijdagmorgen uit Baarn.

Dit jaar zijn we naar de Ardennen gegaan. Om precies te zijn naar een Landalparkje, Domaine Long Pré. Het ligt tussen Stavelot en Trois Ponts. Spa (van de baden) en Coo (van de waterval) liggen vlakbij. Het park is niet groot of voorzien van heel veel voorzieningen, maar het ligt heel mooi aan de snel stromende Amblève en je kijkt uit om een hoge heuvel. In het park staan vreemde tentachtige huisjes. Wij hadden een klein appartementje voor ons tweeen. Ondanks dat er in het park niet bijzonder veel te doen was, of het bijzonder luxe was, denk ik er toch over om er nog eens naar terug te gaan. Door de rust en de eenvoud was het wel bijzonder geschikt voor een korte vakantie met de kinderen. Onze zoon kan heerlijk in het park rondrennen. Het park is ook niet ver reizen en er zijn verschillende bezienswaardigheden op korte afstand te vinden. Heel geschikt voor een korte familievakantie.

De eerste dag zijn we aangekomen en hebben we even genoten van de rust met elkaar en een lekker wijntje. Die eerste dag was eigenlijk ook de beste en we hebben heerlijk op ons terras gezeten, luisterend naar het geruis van de Amblève.

De tweede dag zijn we gaan wandelen over de heuvel die aan het park grenst. Het was een wandeling naar het nabij gelegen Aisomont en weer terug. Het was een redelijk korte wandeling van ongeveer 8 km, maar omdat de wandeling vrij steil de heuvel op en af ging, hebben we er toch nog vrij lang over gedaan. De omgeving was prachtig. Je liep door de mooie bossen van de Ardennen. Het was ook vrij vochtig. De nacht ervoor had het flink geregend en het gebied heet niet voor niets de Hoge Venen. Later die avond zijn we uit eten gegaan in Spa.

De volgende dag zijn we naar de thermen van Spa gegaan. De spa van Spa ligt bovenop een heuvel, dus we moesten met een soort kabelbaantje omhoog. Het was erg lekker. We hebben lekker gepoedeld in het was, genoten van de sauna en de stoomcabines. Het is altijd heerlijk om zo geheel te ontspannen in een lekker warm zwembad. Ik vind sauna's ook altijd heerlijk. Als ik nou echt flink groot zou wonen, lijkt het me nog best een leuk investering. Later die dag kwam vriend F. langs met zijn vriendin. We hebben een genoeglijk potje Agricola gespeeld.

Maandag was het al weer tijd om terug te gaan. Na een kalm ontbijtje zijn we eerst naar Coo gegaan om daar naar de waterval te kijken. Klein, maar indrukwekkend. Daarna zijn we doorgereden naar Remouchamps. Daar bevinden zich grotten, uitgesleten door de kleine rivier de Rubicon. We hebben een boottocht gemaakt over de Rubicon en later een wandeling door de grotten. De grotten zijn al zeer lang bekend, in de steentijd werden zij al gebruikt door mensen. Al sinds het begin van de 20 eeuw zijn zij een toeristisch attractie.
We hebben een kaartje gekocht voor een rondleiding en gek genoeg waren wij op dat moment de enigen, dus we hebben een hele persoonlijke rondleiding gekregen van een zeer aardige gids die uitgebreid de tijd nam om ons van alles te laten zien. De grotten waren zeer indrukwekkend, een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten