Translate

zondag 13 juli 2014

Oogsten

Rode bessen, een kilo!
Ondanks dat er een nieuwe baby is, gaat het leven gewoon verder. En een van de dingen die niet te stoppen zijn, is de opbrengst van de moestuin. Ik schreef laatst al over de tuinbonen, die we met smaak gegeten hebben. Inmiddels hebben we daar al weer voor een tweede keer van gegeten. Dit keer heel eenvoudig met wat balsamicoazijn. En de broccoli hebben we inmiddels ook geoogst en gegeten. Met een lekker pikant ansjovis-mosterdsausje.
Maar de echt grote opbrengst komt dit jaar toch van de bessenstruiken. In de achtertuin staan er een paar. Een met rode bessen en een met zwarte bessen en beiden gaven ieder bijna een kilo aan bessen. Dus dat was weer een hoop gedoe met oogsten, wassen, invriezen en in zakjes doen. En na de keizersnee mag ik me eigenlijk helemaal niet inspannen, bukken of tillen. Dus ik heb man en kinderen maar geprest om mee te helpen en dat deden ze met liefde.
Ik heb ook twee kruisbessenstruiken. Daar hebben we in eerdere jaren al heerlijk van gegeten. Dus ook die weer geoogst. Het is dit jaar zeker geen goed kruisbessenjaar geweest, want de oogst viel mij wat tegen. Maar er is vast genoeg voor een lekkere taart.

Kruisbessen!
Nu is het alleen nog wachten op de opbrengst van de bramen. De doornloze braam zit dit jaar flink vol met bloesems en onrijpe vruchtjes. Maar de wilde braam heeft dit jaar helemaal niet in bloei gestaan. Die woekert alleen maar door dit keer. Maar goed, dat levert volgend jaar vast een hoop op dan.

1 opmerking: