Translate

woensdag 1 oktober 2008

Vakantie - Aflevering 3 - Taben Rodt

We hebben tijdens onze vakantie ook veel gewandeld door het prachtige landschap van de Saarvallei. De Saar, een zijrivier van de Moezel, stroomt door een heuvelachtig landschap. Op de zuidelijke hellingen van de heuvels wordt wijn verbouwd (die erg lekker is!). Op de noordelijke hellingen valt te weinig zon en groeien bomen in dichte bossen. Op de toppen van de heuvels staan vaak plukjes bomen of zijn er boomgaarden te vinden, vooral van appels.

Een klaverakker op de top van een heuvel.


Een middag hebben we gewandeld nabij het dorpje Taben - Rodt. Dit is een heel klein dorpje ten zuiden van Saarburg aan de Saar. De wandeling die we wilden volgen, liep helaas op niets uit, maar we hebben een andere gevolgd die ons ook langs allerlei leuk plekjes voerde. Onze zoon ging mee in de rugdrager en hij keek zijn ogen uit.

Op het einde van de wandeling kwamen we langs de Michaelskapel. Deze is gebouwd op een rotspunt uitkijkend over de Saar. Het verhaal gaat dat deze kapel is gebouwd door een dankbare ridder, die op dit punt werd achtervolgd door vijanden en met paard en al van de rotspunt sprong, in de Saar belandde en het overleefde. Uit dankbaarheid voor deze goddelijke voorzienigheid, bouwde hij later een kapel op dezelfde plek. De hoefafdrukken van deze enorme sprong moeten nog te zien zijn in de rotsen bij de kapel. Wij zagen niets, behalve een prachtig uitzicht over de Saar.

De kapel

Het uizicht bij de kapel, met de Saar in de diepte.

En als je naar het plaatje hierboven kijkt, probeer je dan in te denken hoe je nog wat hoger staat, want je zit op de rug van een machtig strijdros. De vijanden in je rug, je geeft je paard de sporen en valt naar de ruisende diepte en waarschijnlijk je dood. De val is zo lang dat je je nog af kunt vragen of je in het donker wel de rivier zult halen, of dat je op de oever te pletter zult slaan.
Over de Michaelskapel