Translate

woensdag 8 oktober 2008

Vakantie - Aflevering 4 - Kastel - Staadt

We hebben nog meer gewandeld tijdens onze vakantie. Ook bij het dorpje Kastel - Staadt langs het Felsenpad, waar veel bizarre rotspartijen te zien zouden zijn. We hebben het geweten. Het was een korte maar uitputtende wandelings langs een berg bij de Saar. Door weer en wind zijn rotspartijen bloot komen te liggen.

De bizarre rotspartijen

Het dorpje Kastel is ook al vrij oud. Omdat de berg waar het op ligt door de vele rotspartijen moeilijk benaderbaar is, heeft het altijd gegolden als een onneembaar fort. Waarschijnlijk ver voor de Christelijke jaartelling was er hier al bewoning. Het is in elk geval zeker dat er een Romeins fort heeft gestaan. Het was een prachtige wandeling die we gemaakt hebben. De natuur was overdonderdend mooi, het weer warm en zonnig, de rotsformaties bizar en indrukwekkend.
Het lijkt wel Feralas
Tijdens de wandeling kwamen we ook nog langs deze grotkapel. Hij is opgericht door een dankbare soldaat die tijdens de tweede wereldoorlog gevangen werd genomen en naar huis, Kastel - Staadt wilde terugkeren. Door de inmenging van de Maagd Maria werd dit werkelijkheid en uit dank heeft hij voor haar hier een kapel ingericht. Naar alle waarschijnlijkheid was deze lokatie in de oudheid al een plek waar mensen offergaven achterlieten voor deze of gene goede geest of godheid.

De Mariagrot

Na afloop van de wandeling was het al erg laat en besloten we om in Saarburg zelf een hapje te eten in plaats van zelf te koken. Na alle inspanningen smaakte het ons uitstekend en het was meteen ook een leuke afsluiting van de vakantie.

Een laatste hapje

Meer over Kastel - Staadt