Translate

zondag 22 maart 2009

Minivakantie

Sander en ik zijn net terug uit Texel, waar we even een lang weekeinde hebben genoten van het frisse Texels lenteweer, bier, schapenvlees, schapenkaas en mooie natuur.

Ik geniet van de zon, wanneer we Texel verlaten.Omdat we al weer twaalf jaar samen waren, besloten we er even een lang weekeinde tussenuit te gaan en helemaal tot rust te komen. Onze zoon hebben we bij mijn ouders achtergelaten, waar hij het ook naar zijn zin heeft gehad.
Op Texel hebben we in een een huisje van Landal gezeten, nadat we in Duitsland ook al zulke goede ervaringen met ze hadden gehad. Sander heeft zelfs zijn zin doorgezet en een extra luxe huisje geboekt. En dat hebben we geweten, een huisje met vloerverwarming, open haard, stoomcabine, sauna, afwasmachine en TV op elke slaapkamer. Het was wel even slikken om deze luxe op te geven toen we weer naar huis moesten.

Woonkamer, met open haard en een spelletje Agricola.


Verder hebben we genoten van het heerlijke weer en de mooie natuur van Texel, we hebben lang gewandeld in het gebied van de Muy en de Slufter, tussen De Koog en Cocksdorp. Dat zijn gebieden waar de noordzee nog regelmatig tot achter de duinen stroomt en zo een woest, vlak landschap creert waar veel planten groeien en vogels op zoek gaan naar voedsel. Het was een erg lange wandeling, maar de moeite wel waard. Het deed me erg denken aan de Camargue in zuid Frankrijk, waar we ook eens zijn geweest.

De Muy op Texel.
De Camargue bij Saintes Maries de la Mer, Frankrijk.

Tot slot kan ik iedereen ook de Texelse delicatessen aanraden, als Texels lamsvlees, Texelse schapenkaas en Texelse citroenkwarktaart. We hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om lekker zonder kind uit eten te gaan en lekker rustig te genieten van het eten, zonder op te hoeven letten of de kleine man niet van zijn stoeltje glijdt of verveelt raakt. Twee restaurants die ik zonder meer kan aanraden zijn Taj Mahal in de Koog, prima Indiaas eten in een eenvoudig restaurant, en De Smulpot, eenvoudige en complexere maaltijden perfect klaargemaakt, begeleid door fantastische bediening.

1 opmerking:

  1. Hoera, een update! Dat is lang geleden.

    De waddeneilanden zijn inderdaad erg mooi. Ik ben een paar keer op Terschelling geweest, en je kunt op zo'n eiland echt helemaal tot rust komen. Strand, wind, water...heerlijk.

    Ik had eigenlijk ook wel verwacht dat je een stukje zou schrijven over het nieuwe beleid van gemeente Nijmegen: ouders die niet meer mogen kiezen waar hun kind naar school gaat. Leek me wel een beetje relevant ivm Francis.

    BeantwoordenVerwijderen