Translate

donderdag 7 mei 2009

Liefde werd trouw in de keukenhof

Vorige week vrijdag zijn twee goede vrienden van ons getrouwd en wij waren uitgenodigd! Dus die vrijdagmorgen vroeg onze zoon gedropt bij zijn grootouders in Baarn, waar hij een hele fijne dag heeft doorgebracht en wij reisden door naar Lisse, waar we een mooie dag vol gezelligheid tegemoet zouden gaan.

Helaas hebben we het burgelijk huwelijk moeten missen. De Keukenhof is een ontzettend populaire toeristische attractie en al op de snelweg kwamen we terecht in een file voor de afslag die ons naar Lisse zou brengen. We probeerden nog om te rijden via een andere afslag, maar daar bleek een weg te zijn opgebroken, zodat we alsnog in de file voor de Keukenhof terecht kwamen. Het was werkelijk ongelofelijk. We hebben anderhalf uur gedaan over een stukje dat normaal een minuut of 20 rijden is. Ik had me nooit gerealiseerd hoe ontzettend populair de Keukenhof is voor toeristen en hoeveel we er daarvan hebben in Nederland.

Uiteindelijk hebben we het burgelijk huwelijk overgeslagen, hebben we even snel in Lisse zelf wat gegeten en zijn we toen omgekeerd om naar de Sint Johannes de Doper Kerk in Rijnsaterswoude te gaan, waar een eucumenische viering van het huwelijk van onze vrienden zou zijn. Daar zagen we veel vrienden en bleken we niet de enigen te zijn die ons hadden vergist in de toestroom van toeristen naar Lisse.

Na de dienst was de drukte op de wegen deels afgenomen. Nu stonden de files allemaal de andere kant op, terwijl de eerste toeristen de Keukenhof alweer verlieten. Maar wij konden dit keer zonder problemen Kasteel Keukenhof bereiken. Dit Kasteel staat los van de bloembollententoonstelling. Het is een klein landhuisje in een mooi aangelegd park. In de warme lentezon konden wij het bruidspaar feliciteren en ons te goed doen aan heerlijke hapjes en drankjes.

Toen de receptie voorbij was, zijn Sander en ik naar de kust gereden, de Langevaarderslag, waar we een lekker hapje hebben gegeten. En daarna nog voor een kopje koffie langs bij de oma van Sander die ook in Lisse woont (vandaar dat we ons zo verbaasden over de files, die hadden we nooit eerder gezien).

De avond sloten we af met een feest in een van de bijgebouwen van het Kasteel Keukenhof, waar verschillende vrienden het bruidspaar even in het zonnetje zetten en waar wij nog veel interessante weetjes over het paar te horen kregen.

St. Johannes de Doper Kerk
Kasteel Keukenhof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten