Translate

zaterdag 11 september 2010

Iets in het water?

2010 is een goed jaar voor huwelijken. We zijn dit jaar al naar twee huwelijken van vrienden geweest. En gisteren zijn we naar het derde huwelijk in onze vriendenkring gegaan. En met nageslacht voor onze vrienden gaat het dezelfde kant op. We hebben ook al drie verschillende nieuwe babietjes bekeken, allemaal even schattig natuurlijk.
Bruidstranen

In mei trouwden vrienden T en M in Nijmegen met een leuk feest in de Oude Waagh. In juni trouwden oude vrienden M en M in de Hooge Vuursche, vlak bij Baarn en mocht onze zoon nog optreden als bruidsjonker, wat niet zo een succes was. En gisteren dan vrienden M met haar R. Zij hebben onlangs een huis gekocht en trouwden bescheiden in hun eigen woning en vierden het feest in een tent in de tuin. Al deze huwelijken wijzen mij en Sander er maar weer eens op hoe lang wij inmiddels al weer bij elkaar zijn. Later dit jaar zijn we 5 jaar getrouwd. Een hele mijlpaal al weer.

In april werd Zoƫ, dochter van Sander's nicht E en haar man J geboren. Hun eerste kindje en een dotje van een meisje. In mei werd Guus, eerste zoon en tweede kind van vrienden M en L geboren. Hoewel hij wat te vroeg te wereld kwam, gaat het allemaal goed met hem en is hij een beeldschoon minimensje. In mei kregen ook vrienden R en S hun eerste kindje Emily samen. Dus ook daar zijn we op bezoek gegaan.

Met zoveel huwelijken en geboorten (en voor 2011 staan er nu al weer meer gepland!) moet je natuurlijk ook met goede cadeaus op de proppen komen. De traditionele uitzet is niet altijd meer nodig. Mensen wonen vaak al een tijd samen voor er getrouwd wordt en ze beschikken dan al over voldoende handdoeken, afwasrekken en toasters. Ook kraamcadeautjes vind ik altijd lastig. uit ervaring weet ik dat de aanstaande ouders door de aanstaande grootouders vaak al overspoeld worden door kleertjes en knuffels, dus meer van hetzelfde is niet echt nodig. Maar ja, met lege handen aankomen bij de start van een huwelijk of een nieuw leven staat ook zo zunig. Inmiddels hebben we wel een mooi cadeau voor beide gelegenheden verzonnen, drank!

Om precies te zijn de traditionele likeurtjes van de Ooievaar van Van Wees. Deze oude stokerij maakt likeurtjes met namen als 'Bruidstranen' (met stukjes goud en zilver erin) en 'Kraamanijs' en 'Kandeel' die niet alleen traditioneel bij bepaalde feesten horen, maar ook nog eens erg lekker zijn. Samen met een andere gift als een gevuld envelopje of trappelsokjes een leuk cadeau voor het jonge stel of de jonge ouders.