Translate

maandag 15 november 2010

Vrijlating Aung San Suu Kyi

Zo tussen de verfbakken en verbouwingsstof door, heb ik af en toe ook nog tijd om het nieuws te volgen. De oneerlijk verlopen verkiezingen en de vrijlating van Aung San Suu Kyi kort daarop zijn veel in de aandacht. Aung San Suu Kyi heeft de afgelopen 20 jaar ongeveer 15 jaar in gevangenschap doorgebracht, omdat zij strijdt voor meer democratie en vrijheid in haar land. Vanwege haar enorme populariteit en als winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, kan zij niet zo makkelijk uit beeld verdwijnen, zoals zoveel andere strijders voor democratie in Birma.

Na de verkiezingen in 1990, die overtuigend gewonnen zijn door de National League for Democracy (NLD), de partij van Aung San Suu Kyi, is het militaire regime twintig jaar bezig geweest om de resultaten te negeren en nieuwe verkiezingen te organiseren. Deze werden zo georganiseerd dat Aung San Suu Kyi niet deel kon nemen aan de verkiezingen en dat de generaals verzekerd waren van een meerderheid. Deze verkiezingen zijn dan ook verlopen zoals zij verwachtten.

Nu hebben zij Aung San Suu Kyi vrijgelaten. Wie weet willen zij daarmee de internationale aandacht afleiden van hun verkiezingsfraude. Wie weet denken zij dat Aung San Suu Kyi geen rol van betekenis meer kan spelen. In elk geval volg ik de ontwikkelingen op de voet.

Frauduleuze verkiezingen
Het regime twijfelt over haar vrijlating
Aung San Suu Kyi's vrijlating

1 opmerking:

  1. Ik dacht al, waar blijft het bericht? Goed dat je nog tijd hebt om de actualiteiten te volgen (en je blog te updaten!).

    BeantwoordenVerwijderen