Translate

zaterdag 13 november 2010

Verbouwing

Vorige week dinsdag hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen (joepie) en we zijn meteen flink aan de slag gegaan. Er moet een hoop gebeuren in het huis. Vorige week woensdag heb ik samen met Sander wat kleine dingetjes gedaan, zoals gordijnrails met een heel lelijke omkapping verwijderen.
Maar vorige week zaterdag gingen we echt goed tekeer. We hadden vrienden S. en J. uit Groningen over de vloer, zwager J. kwam ook nog langs en tot mijn verbazing bood vriend A. uit Cuijk ook nog mee te helpen. Sander heeft met A. en een zware boor een knie-hoge schoorsteenmantel uit de jaren '80 verwijderd. Ik geloof dat er daar wel een kleine jongens-fantasie uit kwam.

Wees blij dat je hem niet meer ziet.

De jaren '80 schoorsteenmantel waar hij hoort. Puin in de tuin.

Ondertussen waren zwager J. en S. druk bezig om een keuken te verwijderen. Daarmee konden zij ook wat persoonlijke frustraties sumblimeren in hard fysiek werk. In elk geval, die indruk kreeg ik wel.
  
De horrorkeuken

Gelukkig kon vriendin J. op de kindjes passen. Het was een wat regenachtige dag, maar toen de bewolking een beetje optrok zijn ze nog lekker naar buiten geweest om de speeltuintjes in de buurt te bekijken. 's Avonds heeft iedereen zich lekker vol kunnen eten met een stevige pastaschotel. Dat was wel helemaal waar iedereen aan toe was.

En alcohol natuurlijk, heel veel alcohol

De volgende dag gingen we driftig verder met vriend D. We hebben vloeren verwijderd, behang verwijderd en we hebben het puin van de dag ervoor een beetje gefatsoeneerd. Dat was nog een hele klus en de tuin ligt nu vol met puin, laminaat en vloerbedekking. Ik hoop maar dat we dat ook nog een keer verwijderd krijgen.

Later die week kwamen ook de professionals langs die daadwerkelijk leidingen gaan verplaatsen en allerlei dingen opnieuw gaan aansluiten (leidingen en electra), opnieuw gaan opbouwen (schoorsteenmantel) en mooi gaan afwerken (stucwerk). Erg vermoeiend allemaal, maar het ziet er nu al beter uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten