Translate

maandag 17 oktober 2011

Voorbereidingen

Het is weer half oktober en dus weer tijd om de eerste voorbereidingen voor kerstmis te starten. Zoals ik al eens eerder zei, het doet me altijd goed om in de herfst de opbrengsten van de zomer te zien. de winkels liggen weer vol met gedroogde vruchten, peren en andere groenten en fruit die de afgelopen zomer gegroeid zijn.

Vorig jaar was de gans met ingemaakte peren zo een succes, dat Sander erop staat dat ik dat dit jaar weer maak. Daarvoor moet je op tijd beginnen, dus vandaag ga ik de peren inmaken. Verder vond ik inmaken zo een succes, dat ik ook sjalotten in wil gaan maken. Die schijnen erg lekker te zijn bij varkensvlees.

En het is natuurlijk ook weer tijd voor de dronken kerstcake. Ik heb hem nu een aantal keer gemaakt, en ik voel me wat zelfverzekerder inmiddels. Dus dat betekent tijd voor het experiment. Een deel van de vruchten vervang ik door cranberries, vijgen en abrikozen. Eens kijken hoe dat uitpakt. En omdat we vorig jaar nauwelijks zelf van de taart hebben gegeten, maar ik er dit jaar twee. De taart houdt lang, dus dat maakt niet uit.

Ingemaakte sjalotten