Translate

donderdag 20 oktober 2011

Perzische Prins

Een tijdje geleden vertelde ik over de film 'Doc Savage; Man of Bronze' die ik samen met vriend D. heb gezien en hoe buitengewoon slecht die wel niet was. Welnu, vriend D. liet ook de film ' Prince of Persia' bij ons achter. Ook deze hebben wij nu gezien.

Alles in één,
een stoere held,
een adviseur met Bald of Evil
en een mooie Prinses.

Spoilers Ahoi

Prince of Persia is gemaakt naar aanleiding van een computerspel uit de late jaren '80 van de vorige eeuw. Deze film vertelt het verhaal van de weesjongen Dastan, die wordt opgenomen in het gezin van de Koning van Perzië. Samen met zijn adoptiebroers groeit hij op en heeft hij zijn adoptievader innig lief.

De zaken gaan allemaal mis wanneer de drie broers onder leiding van hun oom (jongere broer van de koning) een stad bezoeken. Zij vermoeden dat de stad wapens levert aan de vijanden van Perzië, en heethoofdig als zij zijn, besluiten zij de stad binnen te vallen. Dankzij de slimme kunsten van Dastan, weten zij de stad zonder al te veel problemen in te nemen.
De Koning van Perzië is toch niet tevreden over zijn zonen, het is nogal een PR debacle geworden. Dan wordt de Koning alà Hercules vermoord met een vergiftigde mantel, Dastan krijgt de schuld en moet vluchten. Prinses Tamina volgt Dastan, omdat hij op zijn vlucht een heilige, tijdsmanipulerende dolk heeft meegenomen, die de wereld kan doen eindigen.
Na een hoop omzwervingen, komt alles toch nog goed. De wereld vergaat niet, de Koning gaat niet dood en Dastan kan alsnog met de prinses trouwen.

Allemaal erg ongeloofwaardig, slecht onderzocht (anachronismen aan alle kanten) en de enige reden dat Dastan zo een held lijkt, is dat iedereen met wie hij te maken heeft buitengewoon dom en initiatiefloos is. Aan de andere kant, het is mooi in beeld gebracht, en je kan kijken naar Jake Gyllenhaal, zonder dat hij al te veel kleren draagt.

Prince of Persia