Translate

donderdag 20 maart 2014

Phone sleeve

Definitieve sleeve

Vriend +J heeft onlangs weer een mobiele telefoon gekocht en bewaarde het ding in een afgeknipte sok, om hem te beschermen tegen stoten en krassen. Dat kon natuurlijk niet, dus ik bood aan om een phone sleeve te breien, zoals ik een tijdje geleden ook al en kindle sleeve had gebreid voor hem. En met dit project kon ik twee hobbies verenigen, breien en borduren.


De volledige lap.
Eerst een lange lap gebreid van zwarte katoen, met een zogenaamd honingraatpatroon. Een serie kabels die elkaar nooit kruisen. Door af te wisselen met recht en averecht onstaan er toch dikteverschillen. En doordat de kabels wel kruisen met de averechte achtergrond, is wel rek in de breedte van het patroon, waardoor het strak om de phone sluit.

De maat voor de sleeve.
In een zeer eenvoudige patroon heb ik de lap net zo breed als de phone gebreid, maar wel meer dan twee keer zo lang. Opgevouwen zodat de phone er volledig inpast en zorgen dat er dan nog een stukje overblijft, voor de sluiting.

Alles past precies.
Vriend J. is fan van de werken van Lovecraft en het leek me leuk om een drukknoopje te maken met een piepklein Cthulhu monster erop. Daarvoor wilde ik iets borderen op gaas. Gelukkig kon ik borduurgaas krijgen en met twee draadjes borduurgaren kon ik het raster mooi bedekken. Via Pinterest een leuk, klein patroontje gevonden. 

Cthulhu en Link, voor het eerst samen. 
Dat gaas kon ik toen uitknippen en ik heb het nog een beetje bijgeknipt. Het knoopje was niet groter dan een munt van € 0,50 en dat was precies goed. Een drukknoopje aan beide kanten van de sleeve gemaakt, nog door een stukje vilt heen geborduurd. En toen het knoopje op het vilt geplakt. 

Cthulhu! Maar dan heel klein. 
En zo kom je dan een sleeve die lekker origineel is en niet is gemaakt van een ouwe sok.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. En nu gaat hij natuurlijk om een moorddadige rooftocht, om de hele wereld onder zijn invloed te brengen! Joost, wat heb je gedaan!

      Verwijderen