Translate

maandag 13 december 2010

Eindelijk verhuisd

Na een verbouwing, het leggen van een nieuwe parketvloer, het plaatsen van de keuken, een bezoek aan IKEA, schilderwerk, laminaatlegwerk en een verhuizing is het nu dan eindelijk zover. We wonen in ons nieuwe huis in Malden. Het is nu, twee dagen na de verhuizing nog een enorme troep, maar de contouren van een beter leven zijn al zichtbaar.

Lunch aan de IKEA MeubelsDe laatste keer vertelde ik over de verschillende professionals, die over de vloer kwamen om allemaal verschillende dingen te doen. Toen die eenmaal gedaan waren, konden we zelf weer verder. Dat betekende eerst de muren doen. Eerst moest oerlelijk behang gestript worden. Toen moesten afpulverende muren opnieuw gestucd worden en daara uiteindelijk opnieuw geschilderd en behangen.

Behang krabben door echte pro's

De volgende stap was het opnieuw leggen van een vloer. We hadden mooi laminaat uitgezocht en dat wilden we met behulp van vrienden vlotjes leggen. Maar toen zat er een radiator in de weg. Die verwijderen veroorzaakte een lekkage, naar de mooie parketvloer op de benedenverdieping. Veel paniek, weinig schade, maar de vloer hebben we de dag niet af kunnen leggen. Dat konden we een weekeinde later doen. Ook niet makkelijk met ons twee├źn, maar het is afgekomen.

Toen werd er nog een keuken geplaatst, in twee dagen is er werkelijk een pracht van een keuken geplaatst. Hier zal ik nog heel erg lang veel lekkere maaltijden maken met vrienden. En dan uiteindelijk, de verhuizing. Met twee vrienden en een busje hebben we in drie ritten al onze spullen van ons flatje naar Malden gekregen. En toen moesten we het huis nog op orde brengen. Die eerste avond heb ik de keuken ingericht en gelukkig kreeg ik samen met Sander ook de tafel nog op zijn pootjes. Daardoor konden we nog even als beschaafde mensen eten. Die avond hebben we op matrasjes op de grond geslapen. Als roosjes.

De volgende dag kwam Zwager J. helpen met het opbouwen van het huis. We zijn een heel eind gekomen. De kinderkamer is erg mooi geworden. Onze zoon heeft een nieuwe kledingkast. Hij en en zijn zus slapen nu op een kamer. Verder heeft hij ook zijn grootste wens gekregen, een mooi kleed met een racebaan erop. Ook onze eigen kamer begon een beetje vorm te krijgen. Het bed werd opgebouwd. J. en Sander gingen ook druk aan de slag om onze PAX kledingkast op te bouwen, maar helaas bleken we de schroeven van 1 helft van de kast te hebben weggegooid met het afval. Erg suf, maar we waren toch al van plan om naar IKEA terug te gaan.

En dan vandaag een beetje kleine klusjes. Kasten vullen, dozen opruimen, kindertjes alle nieuwe hoekjes van het huis laten ontdekken. Dit was het wel waard allemaal, maar de komende 15 jaar wil ik niet meer verhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten