Translate

zondag 27 maart 2011

Burgh-Haamstede I

Het is weer half maart geweest en dat betekent dat Sander en ik op ons traditionele, jaarlijkse uitje zonder kinderen zijn geweest.

Dit keer gingen we naar een Landal-Parkje vlakbij het kleine Zeeuwse dorpje Burg-Haamstede, op het eiland Schouwen. We lieten de kinderen achter bij mijn ouders en in de loop van de middag arriveerden we in miezerig Burgh-Haamstede. Het weer was koud, nat en druilerig. We hebben even rondgehangen in Brugh-Haamstede zelf, een klein dorpje dat wacht op de zomer met haar toeristen. Later hebben we nog even genoten van de prive sauna in ons kleine huisje.
Die avond gegeten in restaurant De Schouwse Hoeve, het was heerlijk, dat bij ons park lag. Die nacht heerlijk en ongestoord geslapen. De volgende dag zijn we naar Middelburg gegaan. Daar hebben we allerlei oude straatjes en winkeltjes bezocht. We hebben zelfs nog twee boeken gescoord. Sander de graphic novel 'The Plucker', over speelgoed dat een eigen leven leidt, verluchtigd met doodenge tekeningen. En ik 'Verhalen van Stad en Streek' over sagen en legenden in Nederland. Erg leuk, een verzameling van allerlei sagen, legenden en mythen die typisch Nederlands zijn, aangevuld met lokale 'broodje aap' verhalen. En dan ook nog eens met commentaar van mensen die hierover doorgeleerd hebben.
En verder hebben we natuurlijk alle sights van Middelburg bekeken. Het Stadhuis met vleeshallen aan het marktplein, de kerk, de abdij en bijbehorend terrein, de put van Middelburg, waar een theater zou moeten verrijzen, maar alleen een put met water is. Later die avond eenvoudig gegeten in het Landal restaurant. Eenvoudig maar smakelijk. We werden nog tamelijk verrast door een man die zijn auto met moeite naast het restaurant parkeerde, met heel veel moeite uitstapte (ik dacht dat hij erg oud of erg ziek moest zijn) en prompt begon te plassen, in het zicht van alle restaurantgasten. Daarna reed hij slingerend verder. Gelukkig konden wij naar huis lopen.
Landal Burgh Haamstede
De Schouwse Hoeve
Middelburg
The Plucker
Verhalen van Stad en Streek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten