Translate

zondag 25 september 2011

Vakantie in Winterberg II

Ondanks dat het laagseizoen was en we op stap waren met een kleuter en een peuter, hebben we toch nog een hoop leuke dingen gedaan. Één middag zijn we naar de Erlebnisberg Kappe geweest, een berg nabij Winterberg waar het een en ander te doen was voor jong en oud.

Zo was er een panoramabrug die hoog boven het dal uit-torende. Vanaf de brug had je een leuk uitzicht over het oude dorpje Winterberg. Ook kon je op de brug allerlei leuken dingen doen voor (oudere) kinderen. Tot zijn grote verdriet mocht onze zoon bijna niets. Behalve op het eind met mama van de glijbaan naar beneden roetsjen.

Toen we dat hadden gehad, konden we via het Erlebnispas weer naar boven klimmen. Dit was een educatief pad door het bos op de berg. Overal stonden informatiebordjes over het leven in het bos. En hier en daar stonden ook dingen die we zelf konden proberen. Zoals balanceren op een dun koord, alsof je een eekhoorntje was.

Toen we eindelijk boven waren, konden we in het panoramacafé uitkijken over de berg en genieten van lekkere Apfelstrudel met slagroom en warme vanillevla. Vanuit dit café hadden we ook uitzicht op de sommerrodelbahn. Dus toen Sander en ik eenmaal onze koffie ophadden, werden we al snel geprest om met onze zoon te gaan rodeln.

Een aanrader voor mensen met kids.

Erlebnisberg Kappe