Translate

zondag 6 november 2011

Verjaardag

Drie weken geleden was ik jarig, maar ik ben er nu pas aan toegekomen om een feestje te geven. En het was heel gezellig. We zijn in de middag begonnen met feestvieren, omdat zoveel van onze vrienden inmiddels ook kinderen hebben. En er waren er een hoop over de vloer. De babies M. en L. die in het afgelopen jaar geboren zijn. Maar ook vriendje van onze zoon T. en zijn zusje L. van net drie weken oud. Er waren ook wat oudere kindjes, M. en zijn zusje E. Het was hardstikke gezellig, de kindjes werden bewonderd en bekeken. Gelukkig speelden ze ook nog lief met elkaar en met ons speelgoed.

Onze dochter met +Mark

Sander had gezorgd voor een lekkere worteltjestaart, waar nu bijna niets meer van over is. Dus ook die beviel uitstekend. Later in de middag vertrokken een hoop mensen weer naar hun verre woningen. Het decibelniveau zakte aanmerkelijk en in redelijk rust konden wij aanschuiven bij een heerlijke set sateetjes, gemaakt door vrienden M. en M. Ik had daar ook nog een soepje bij gemaakt, dus iedereen kon zijn buikje rond eten. Toen werd ook de zegening van een vaatwasmachine duidelijk. Alle vieze vaat van de middag kon in een keer in de machine, na 25 minuten op het supersnelle programma, was alles weer schoon, zodat we het opnieuw vies konden maken. Heerlijk.

Ik ben door mijn vrienden ook vreselijk verwend met prachtige cadeaus. Sinds ik het tuinieren heb ontdekt, ben ik me meer en meer gaan verdiepen in het zelf kweken van eten. Ik heb nu een aardige kruiden- en moestuin. Maar ik wil meer weten over toepassingen van kruiden. Dus ik vroeg om 'Grow your own drugs' naar de gelijknamige BBC serie en 'Kruiden Kweken & Gebruiken' om daar dan wat meer kijk op te krijgen. Dus daar ga ik dit weekeinde lekker mee aan de slag. En dan komende zomer kan ik mijn eigen kamille - Brandnetelthee zetten!
Verder kreeg ik ook nog Pride and Prejudice and Zombies, een knettergekke aanpassing van het aloude verhaal van Jane Austen. Ik lach me nu al helemaal kapot.

Het leven als jonge moeder haalde me wel in. Om 23:00 heb ik gapend afscheid genomen van mijn gasten, een paar daarvan zijn met Sander nog lekker verder gefeest.

Grow Your Own Drugs
Kruiden Kweken & Gebruiken
Pride and Prejudice and Zombies