Translate

zaterdag 23 juni 2012

Pulp Fiction

De film Pulp Fiction is inmiddels alweer bijna 20 jaar oud, maar blijft nog steeds van invloed. Zo heeft de NRC er vandaag een klein artikeltje aan geweid, omdat iemand er een chronologische infographic van heeft gemaakt. Pulp Fiction is natuurlijk mede zo beroemd geworden vanwege het niet-chronologische verloop van de film en de drie verhaallijnen erin.

Pulp Fiction (1994) is gemaakt door Quentin Tarantino (Death Proof, Jackie Brown) en met Uma Thurman (Mad Dog and Glory, Gattaca), John Travolta (Grease, Carrie), Samuel L. Jackson (Jackie Brown, The Avengers), Amanda Plummer (The Fisher King) en Bruce Willis (Die Hard, Twelve Monkeys).




De maker van de infographic maakte deze poster in het kader van zijn opleiding en gek genoeg bleek hij te voldoen aan een bestaande vraag. Via de inmiddels beroemde fondsenwerf-site Kickstarter probeert de maker nu genoeg fondsen binnen te krijgen om 500 van de posters te drukken. Dat bedrag heeft hij inmiddels ook opgehaald. Dus...misschien leuk om naast onze Pulp Fiction filmposter te hangen.




De NRC heeft de laatste tijd wel vaker artikelen over internet fenomenen, altijd leuk om eens te bekijken natuurlijk.

Pulp Fiction heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart, sinds Sander meer dan 15 jaar geleden dacht dat dit een goede film was om te kijken, samen met het meisje waar je verliefd op was, wanneer je ouders niet thuis zijn. En hij had gelijk, dit heeft allemaal geleid tot een huwelijk, kinderen en hypotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten