Translate

zaterdag 5 januari 2013

De rest van de vakantie

Na de kerstdagen en het interfeestdagenfeest was onze vakantie nog niet voorbij. We hadden nog een week vakantie staan en daar hebben we flink gebruik van gemaakt.

Bomen in de sneeuw

Op oudejaarsavond kwamen vrienden +M., M., hun zoon T. en dochter L. langs. Wij woonden vroeger met hen in de flat op de Boeckstaetehof en onze zoon speelde altijd heel veel met T. Tegenwoordig zien ze elkaar wat minder en dat vinden ze beiden jammer. Mijn zoon verbaasde me nog met zijn zorgzaamheid. Toen hij hoorde dat L. ook mee zou komen, een kleine dreumes nog, wilde hij de baby-speeltjes van zolder halen, voor L. om mee te spelen. Dat werd enorm gewaardeerd door L. die inderdaad nog wat te klein was voor het speelgoed van onze kinderen.
Met M. & M. hebben we inmiddels de traditie om op oudejaarsmiddag met de kids wat klein vuurwerk af te steken. Knalerwtjes, sterretjes en wat siervuurwerk. Dat gebeurde ook deze keer. Voor de derde keer op een rij, dan kun je spreken van een traditie, die voor altijd en eeuwig vol gehouden moet worden.
Na wat vuurwerk aan het einde van de middag hebben we hen weer uitgezwaaid.Wij hebben die avond lekker rustig aangedaan en om 23:55 de kinderen wakker gemaakt om naar het vuurwerk te kijken.

Op donderdag wilden we wat tijd voor onszelf. we hebben de kinderen naar de opvang gestuurd, wat hard nodig was. Door alle drukte van de Sint, Kerstdagen, Interfeestdagenfeest, bezoekjes en laat opblijven, raakten ze meer en meer door dolle heen. Op de opvang, met hun vriendjes en deskundige begeleiding konden ze flink wat van die energie kwijt.
En wij konden lekker een ochtendje naar de Sanadome. We zijn gestart met 20 minuten in een Kraxenofen, stomen met frisse Alpen-kruiden. En daarna lekker wat poedelen in verschillende badjes. Het was heerlijk en ontspannend. In de middag zijn we nog even het centrum van Nijmegen ingegaan om kleding in de uitverkoop te kunnen kopen (we zijn heel goed geslaagd!) en daarna cadeautjes kopen voor onze zoon, die binnenkort alweer 6 wordt.

Op vrijdag wilden we ook tijd voor onszelf. We wilden nog flink wat klussen in huis. Dus de kids gingen weer naar de opvang en wij waren de hele dag druk met een hoop geklus. Het deurkozijn tussen de gang en de woonkamer was om de een of andere reden door de vorige bewoner blauw geschilderd. Dat is geschuurd, in de grondverf gezet en wordt later vandaag licht-geel geschilderd. Verder moesten de kozijnen opnieuw gekit worden en zaten er wel erg veel vieze vlekken op de muren, dus die hebben hier en daar ook een nieuw likje gekregen. Het ziet er allemaal weer frisser uit.
En onze dochter bleek op de opvang de hele dag netjes zelf naar de WC te zijn gegaan. Binnenkort is iedereen in mijn gezin weer zindelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten