Translate

zaterdag 29 december 2012

Jubileum

Gisteren was het weer zover, het jaarlijkse interfeestdagenfeest. Als sinds 2007 organiseren Sander en ik tussen kerstmis en oud & nieuw een spellendag. Voor het vijfde jaar op een rij, dat is wel een jubileum waard! Een uitgelezen kans voor ons om weer eens een spel te spelen, vrienden te zien en lekkere hapjes te eten.
In het verleden stuurden we onze zoon naar het kinderdagverblijf en konden wij in de middag ongestoord een spelletje spelen. Maar nu is onze zoon al groot en speelt hij graag mee en onze dochter sinds korte tijd ook. Dus in de morgen hebben we de kinderen naar Buitenschoolse Opvang en Kinderdagverblijf gestuurd, wij hebben het hele huis opgeruimd en spellen tevoorschijn gehaald. Om 12:30 ging Sander de kinderen weer ophalen en om 13:00 rinkelde de deurbel.

In de middag was het redelijk rustig. Er waren nog kindjes langs. Vriend R. had zoon R. meegenomen en hoewel die flink wat ouder is dan onze zoon hebben ze toch samen heel lief Pitchcar gespeeld. Een kinderstoel werd gebruikt als uitbreiding van het parcours. Even later kwam ook vriendje K. Hij zit nu bij onze zoon in de kleuterklas, maar heeft ook bij onze dochter op het kinderdagverblijf gezeten. Hij heeft een groot deel van de middag met onze dochter het Nijntje-spel gespeeld. Nog wat later kwam ook vriendje M. van onze zoon nog langs. Ook zij hebben lief Pitchcar gespeeld en met de Dardabaan van Sander. En even later vonden ze ook nog The Legend of Drizzt board game om met de popjes te spelen. En al die tijd vermaakte ik me met Vroeger of Later en Set.

Lekker spelen

Ondertussen bleven er maar mensen binnekomen en al snel zaten we te spelen aan drie verschillende tafels. Inmiddels was het ook tijd voor het eten. Ik had zelf gezorgd voor linzensoep, er was nog meer soep, indonesisch smoorvlees en veel meer. Twee vrienden hebben zich verdiept in de succesvolle fantasy-reeks A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin. Sinds deze reeks is verfilmd, komt er veel meer merchandise van op de markt, waaronder een kookboek met recepten van de serie. Vrienden J. en R. doen hun best om die recepten te maken en te laten eten. Vriendin R. nam Sprinkhanen in honing mee. Best creepy, je kon de pootjes en oogjes zien zitten. Een beetje alsof je zeer krokante chips eet. Niet voor herhaling vatbaar, te creepy wanneer de restjes exoskelet tussen je tanden komen. Vriend J. nam gevulde pepers mee met kaas en ui. Erg lekker. Vriend P., die we veel te weinig zien, had een heerlijk dessert van slagroom, kwark en fruit uit blik mee. Dat was allemaal tot een heerlijk, luchtig, romig en fruitig toetje geklopt.


Nadat iedereen met allerlei lekkers zijn buikje rond had kunnen eten, werd er natuurlijk verder gespeeld. de kids waren inmiddels doodmoe en gingen naar bed en wij gingen door met Ravenloft de boardgame, Legend of Drizzt, Set, Dungeonville en Eclipse en Hive. Op een gegeven moment waren er vier tafels druk bezet. Tot 01:00 is er flink doorgespeeld en daarna konden wij vermoeid naar bed.

Genius, alleen voor bollebozen

Het was een heerlijke, drukke dag en ik was heel blij om iedereen weer eens te zien, spellen te spelen en lekker te kunnen eten. Het is ook leuk om te zien hoe er nu meer en meer kindertjes komen op deze dagen en ze leuk meespelen. Mijn doel om de kids ook het spellen-virus mee te geven komt zo steeds dichterbij. En wie weet kunnen we op die manier ook ouders zo ver krijgen dat ze eens een spelletje spelen.

King of Tokyo

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten