Translate

zondag 23 juni 2013

Feest!

Het was gisteren weer tijd voor een feestje. Een tijdje geleden was +Sander jarig, maar toen was hij niet in staat en in de stemming voor een feestje, aangezien hij toen nog maar kort uit het ziekenhuis was. Maar inmiddels is Sander weer flink aangesterkt en hij had toch nog zin in een feestje en gisteren was het zover. Het is nog vrij rustig gebleven, aangezien het samenviel met een optreden van Bruce Springsteen in Nijmegen  en een aflevering van Megagame in Nijmegen.

Er werd woest gespeeld. 
In de morgen hebben we het huis flink opgeruimd en heeft Sander nog een taart gemaakt, een kwarktaart naar voorbeeld van Nigella Lawson. Maar hij heeft wat variaties aangebracht. In plaats van volkorenkoekjes gebruikt hij bastogne en hij gebruikt ook meer citroensap.

In de middag was het nog het drukst. Eerst speelde onze dochter met buurmeisje J. Daar kwam later nog vriendin +Saskia met kinderen M. en E. bij. Vooral onze zoon was bij met de komst van M. Ze hebben samen nog lekker veel met lego gespeeld en buiten flink gestoeid. En nog wat later kwamen ook nog vrienden +Mark en M. met kinderen T. en L. Toen de buurvrouw dochter J. weer op wilde halen, bleef die met zoontje N. nog voor een kopje thee en taart. Dus uiteindelijk zaten we met 8 verschillende kindjes, die een hoop decibellen konden produceren. Maar na een tripje naar de speeltuin werden die ook weer een stuk rustiger. Aan het einde van de middag kwam vriend +Edwin nog langs met zijn zoontje S., waar onze dochter ook weer erg dol op is. Ze stond erop om met hem Stuntpiloot Stef te spelen, wat nog best goed ging.

Aan het einde van de middag gingen de meeste ouders met kinderen weer weg, en werd het een stuk rustiger en stiller. Er bleven uiteindelijk maar twee mensen voor het avondeten. Die heb ik wat Chana Masala voorgezet. Een lekker, eenvoudig en vegetarisch hapje, met gedroogde (en daarna gewelde) kikkererwten vind ik het beduidend smakelijker dan met kikkererwten uit blik. Maar dan moet je wel een dag vooruit plannen.

En later in de avond kwamen vrienden +Daniel+Rian en +Stefan nog langs voor wat gezelligheid. Zoals gewoonlijk viel ik tegen elven in slaap en liet ik Sander achter met de gasten.

1 opmerking: