Translate

donderdag 29 mei 2014

Verbouwen II

Vorige week zijn +Sander, ik en twee vrienden begonnen met het slopen van onze zolder, als voorbereiding op de grote verbouwing die eraankomt. En die is nu ook begonnen! En het gaat hard.

Isoleren van het dak!
Vorige week donderdag en vrijdag heeft een aannemer, samen met wat hulp de laatste restantjes van de zolder weggesloopt (er waren een paar dingen die we niet aandurfden of toch niet wegkregen). En hij is begonnen met het isoleren van het zolderdak. Overal zit nu steenwollen isolatie, met gipsplaten eroverheen. Verder is er ook een extra muurtje gebouwd, zodat we nu twee ruimten hebben op zolder, een halletje en een grote kamer.


In die grote kamer zijn inmiddels ook allerlei andere voorzieningen aangebracht, zoals extra (en veilig!) electra en schakelaars en schuifpanelen onder de lage stukken van het dak, in plaats van vreemde kastjes. Achter die kastjes verdwijnen straks weer alle spullen, die nu nog door de kamers van de kinderen en Sander en mij slingeren. In de kamer zelf komen straks twee bureaus, boekenkasten en een logeerbed te staan. 

Komende week en waarschijnlijk ook nog wel de week erop zal de aannemer nog bezig zijn met het afwerken van de verbouwing. En dan moeten wij zelf weer aan de slag met onder andere het schilderen van de muren en plafond, het leggen van laminaat en het opnieuw inrichten van de ruimte. Maar daarvoor hopen we ook te kunnen rekenen op de hulp van vrienden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten