Translate

zondag 8 juni 2014

Verbouwen III

Afgelopen week was de aannemer klaar met het verbouwen van de zolder en wat is alles mooi geworden! Overal zit nu gips tegen het isolatiemateriaal in het plafond en daaronder zijn mooie kastjes met schuifdeuren gemaakt. Daarachter kunnen we straks een hoop zooi kwijt.

In de grote ruimte, de zuid-muur.
Wat ik wel een enorme verbetering vond, was het plaatsen van een mini-deurtje naar een zeer laag zoldertje. Deze ruimte gebruiken we eigenlijk alleen voor de opslag van spullen die we bijna nooit nodig hebben (de kerstspullen en winterjassen). Maar hij was nooit afgesloten. Dus er was altijd een groot, donker, gapend gat te zien. En nu een mooi, wit deurtje. Wat een verschil!

What a difference a door makes.
En de grote ruimte is ook afgesloten met een deur. Dit keer eentje die goed in de scharnieren hangt en daarmee ook echt open en dicht kan! Dat is ook een nieuwe gewaarwording hoor! Nu kunnen we de zolder echt in twee├źn delen. Met een overloopje waar de was en de CV ketel zijn en een gedeelte waar we straks achter de computer zitten en de kids kunnen spelen.

Hij kan open EN dicht!
Maar zoals jullie zien is er nog een hoop te doen. We willen de gipsen muren witten en daarna een kleurtje geven. de schuine plafonds en het platte plafond moeten nog gewit worden. We willen nog laminaat op de vloeren doen. En dan natuurlijk nog het een en ander aan meubilair heen en weer verhuizen in huis. 
En daarvoor hebben we het pinkster-weekeinde uitgezocht. Dus dat kan nog leuk worden.