Translate

woensdag 11 juni 2014

Verbouwen IV

Het pinksterweekeinde was een drukke voor ons. We zijn al een tijdje druk bezig met het verbouwen van de zolder en dit weekeinde gingen we stug door. De aannemer is grotendeels klaar, de muren en deuren stonden. Dus dat betekende schoonmaken (wat geeft dat gips een stof!), schilderen en een vloer leggen. Gelukkig konden we weer rekenen op de hulp van handige vrienden.

Eerst alles witten en afwerken
De vrijdagavond voor het weekeinde hebben Sander en ik ons best gedaan om de zolder zoveel mogelijk op te ruimen. Er lag nog een hoop stof en rotzooi en dat moest allemaal weg. Nog niet makkelijk. Het stof was erg fijn en stofte enorm en verstopte de stofzuiger. Sander heeft ook nog zijn best gedaan om de muren zo glad mogelijk te krijgen. Doordat iemand besloten had om in het verleden de muren te bekleden met schrootjes (vervloekte schrootjes!) en dat vast te zetten met enorme spijkers, waren de muren flink beschadigd geraakt. Maar met een hoop muurvuller en een soort gladstrijkmiddel wist Sander toch een mooi glad resultaat te boeken. Het gaf alleen weer meer stof.

Schilderen moet halfnaakt gebeuren.
Zaterdag en zondag heeft Sander dan besteedt aan het schilderen van alle ruimten op zolder. De grote vlakken gingen natuurlijk lekker snel, maar je bent het grootste deel van de tijd druk met het schilderen van de kleine randjes en hoekjes, die natuurlijk ook allemaal netjes moeten.

Groen! kleur Mirt om precies te zijn.
En het eindresultaat mag er verdorie wezen! We hebben dezelfde kleuren gebruikt als in de rest van het huis. Een heel lichtgroen voor de ene muur en een heel licht geel voor alle andere muren. En dit had een enorm effect. De ruimte op zolder leek nog ruimer. Er komt al vrij veel licht naar binnen op zolder en door deze lichte kleuren werd dat effect versterkt, waardoor we nu een enorme, lichte zolder lijken te hebben. Yay!

Geel! Kleur Kiem om precies te zijn.
En zondag legden we de vloer. Vrienden +S en +J  (bedankt mannen!) kwamen langs om Sander bij te staan en ik zorgde er heel verstandig voor dat ik met de kids naar een speeltuin ging. Dan gingen zij niet rondhangen bij de decoupeerzaag.
De mannen werkten als bezetenen en 's middags om een uur of 17:00 was de vloer ook gelegd. We hebben weer gekozen voor Balterio laminaat, wat we ook op de eerste verdieping hebben liggen. En met die nieuw ingerichte ruimte, waren alle hoeken mooi recht, dus er hoefde niet eens al te veel gezaagd te worden om om leidingen heen te leggen en zo. 

Laminaat!

Terwijl de mannen hard aan het werk waren, zorgde ik ook nog voor een fikse lunch en Sander zorgde later nog voor flink wat Chinese afhaal. Zo konden we allemaal onze buikjes helemaal rond eten.
Er werd van te voren vreselijk gewaarschuwd voor het gruwelijk hete weer tijdens pinksteren, maar ik denk dat we in Malden het ergste gemist hebben. Zaterdag en Zondag was het in de morgen aardig bewolkt, waardoor het pas laat in de middag erg heet werd. De isolatie op zolder hield ook de ergste hitte tegen. En we hebben veel werk dus verzet in de morgen en de avond (inmiddels blijft het lang genoeg licht). In de avond was er iedere keer een onweersbui, waardoor het in de avond weer afkoelde.
Voor maandag was er echt noodweer voorspeld, maar op een bui in de middag na, bleef het droog, totdat iedereen weer vertrokken was.