Translate

vrijdag 21 maart 2008

Brussel


Sinds ons laatste uitstapje naar Cadzand zijn Sander en ik niet meer weggeweest. Vorig weekeinde was het dan weer zover. We zouden op pad gaan naar Brussel. En beter nog dan Cadzand, zouden we dit keer onze zoon niet meenemen! Hij zou een weekeinde bij mijn ouders doorbrengen. Een goede vriend van ons woont ook in Brussel, dus met hem hebben we ook wat tijd doorgebracht.


Vrijdag


Op vrijdag vertrokken we uit Nijmegen naar Baarn, waar we onze zoon afzetten bij mijn ouders. Daarna reden we door naar Brussel, wat toch nog wel erg dichtbij ligt. Met 2 uur rijden waren we er alweer. We sliepen in het Atlas hotel aan de Oude Graanmarkt. Vlakbij de Ste Kathelijnekerk en niet ver van de Beurs en de Grote Markt. Die middag hebben we de omgeving van ons hotel verkend en gegeten in een restaurantje.

Zaterdag

Zaterdag hebben we grotendeels besteedt aan winkelen. Die avond zouden we langsgaan op een verjaardagsfeest en daar konden we natuurlijk niet aankomen zonder een mooi verjaarscadeau. We investeerden in verschillende stripjes, Burka Babes van Peter de Wit, de terugkeer van de zelfmoord konijntjes en Hoezo oud van Peter van Straaten. Die dag hebben we ook veel toeristische attracties bekeken, zoals de Kathedraal en het Stripmuseum. Vooral dat laatste vond ik erg leuk, met vooral veel Belgische strips maar ook een aantal Nederlandse. Die avond natuurlijk een heel gezellig feestje en gelukkig vielen onze cadeautjes in de smaak. Voor het eerst in tijden tot na 12:00 wakker gebleven.Zondag

Zondag hebben we meer rondgelopen en bezienswaardigheden bekeken. Zo zijn we naar de Zavelkerk gegaan en kwamen we ook terecht in een park ter ere van de Graven van Hoorn en Egmond die ten tijde van de 80-jarige oorlog onthoofd werden door de Hertog van Alva op de Grote Markt. Later die middag nog met onze vriend naar het Afrikamuseum gegaan in Tervure. Een vreemd museum, het zou beter het Primitieve Culturen Museum heten, want er was ook veel te zien over primitieve volkeren uit Aziƫ en Zuid Amerika. Verder was het ook een bijzonder ouderwets museum. Alle stukken waren in vitrines gezet, zonder dat duidelijk was wat precies het verband tussen de stukken was. In die zin was het ook een museum over musea uit de jaren '50 van de twintigste eeuw. Desondanks raad ik het iedereen aan. Het was een enorm museum, waar we een middag hebben rondgedwaald en nog niet alles gezien hadden, voor een veel te lage prijs.

 

Maandag

En helaas was het maandag alweer tijd om te vertrekken. Na een voorspoedige rit terug naar Baarn bleek daar dat onze zoon een beetje ziek was geweest tijdens onze afwezigheid. Tandjes kwamen door, een verkoudheid stak de kop op en pappa en mamma hadden aan zichzelf gedacht. Gelukkig kikkerde hij snel weer op en konden we dinsdag uitgerust weer aan een normale week beginnen.
Brussel
Graven van Egmond en Hoorn
Stripmuseum
Africamuseum
Burka Babes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten