Translate

zaterdag 5 mei 2012

Hunerwold State - IV


Na een dagje Veenhuizen en Assen wilden wij zondag lekker rustig aandoen. Ik was een beetje ziekjes en Sander sukkelt nog steeds een beetje met zijn been. We besloten na lekker wat uitslapen om naar Diever te rijden en aldaar een korte wandeling te doen. Bij Diever ligt ook een Hunebed en daarvoor zijn we eigenlijk naar Drenthe gegaan. Het weer was deze dag prachtig (beter dan de dagen ervoor) en in Diever was ook nog een Braderie, aandoenlijk in zijn kleinheid.

Jennifer leest over het Trechterbekervolk

We hebben een rondwandeling van een kilometer of 6 gevolgd, die bracht ons door stukken weide, bos, Diever, langs een hotel waar ze heerlijke chocoladecake verkochten en tot slot ook nog langs een Hunebed. Later las ik via de Wiki, dat dit hunebed eigenlijk de conservatie van de Hunebedden in Nederland in gang heeft gezet. Het lag praktisch in de achtertuin van de man die later een beroemd Nederlands archeoloog zou worden en zijn specialisme had in Hunebedden.

Ondanks dat er van dit Hunebed niet veel meer over was, was het toch imposant. De gebruikte stenen zijn echt heel groot en ik moet er niet aan denken om die met wat houten stammetjes en zelfgevlochten touw ergens heen te slepen, alleen maar om mensen onder te begraven.  

Het is echt heel groot en zwaar

In de middag gingen we moe maar voldaan weer op ons huisje aan, alwaar we een spelletje Smallworld wilden spelen met ons tweeen. Het spel is daar geschikt voor, maar we hadden het nog nooit eerder geprobeerd. Ik vind het nog steeds een eenvoudig en leuk spelletje, maar met meer personen heeft het iets meer uitdaging. 


1 opmerking:

  1. En dan hebben jullie de leukste attractie in Noord-nederland nog gemist! :p
    Jelka

    BeantwoordenVerwijderen