Translate

zondag 24 februari 2013

L.A. Confidential

Afgelopen week was hij weer op TV, de film L.A. Confidential (1997) van Curtis Hanson. Een prachtige film die je niet vaak genoeg kan bekijken. 


Het is een prima combinatie van een complex verhaal, goede acteurs en prima aankleding. Hier zien we bijvoorbeeld Kevin Spacey, die we ook kennen uit Se7en en The Usual Suspects. Verder Russel Crowe, die later nog in Gladiator zou spelen. En tenslotte ook Guy Pearce, die de hoofdrol speelde in het briljante Memento  Het verhaal is naar een nog complexere roman van James Ellroy en gaat over macht, corruptie bij de politie en Hollywood. 

Spoilers ahoy
Verschillende agenten worden geconfronteerd met de verschillende gezichten van de onfrisse onderbuik van Los Angeles en de rol die politie daarbij speelt. Jack Vincennes geeft advies bij een TV politie serie en komt zo in aanraking met een mannelijke prostitue, die een afspraakje met een vooraanstaand politicus niet overleefd. Bud White krijgt te maken met een stel vrouwelijk prostituees die door plastische chriurgie lijken op beroemde actrices. En Edmund Exley stelt corruptie aan de kaak om zelf hogerop te kunnen komen. 
Na een moordaanslag in een restaurant, waarbij ook een ex-politieman omkomt, komen de drie verhaallijnen en de drie agenten samen. Ze moten hun verschillen opzij zetten om samen te werken en zo het gehele complot te kunnen ontrafelen. De corruptie blijkt veel verder te gaan dan ze ooit hadden kunnen denken en een van hen overleeft het dan ook niet. 
De spanning tussen agenten onderling en tussen de agenten en de samenzwering wordt prachtig opgevoerd en de acteurs spelen hun rollen met verve. 

Zeker het zien waard. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten