Translate

zondag 29 december 2013

Interfeestdagenfeest

Een jarenlange traditie wordt weer voortgezet! Het was op 27 december weer tijd voor een spellendag, tussen de feestdagen in. In de morgen bracht Sander de kinderen nog naar de opvang en toen gingen we nog een paar kleine boodschappen doen. En toen was het tijd voor de halfjaarlijkse schoonmaak van huize Hartogensis. Er werd kinderspeelgoed opgeruimd en uiensoep gekookt en weer kinderen opgehaald bij de opvang.

En toen waren we klaar voor de horden spellenspelers die ons huis zouden overvallen...
Dat bleek nog reuze mee te vallen. Omdat het eigenlijk de 3e kerstdag was, hadden veel mensen andere verplichtingen. Vriend +R kwam nog langs, maar had helaas zijn gezinnetje thuis moeten laten. Hij speelde met Sander en onze zoon Ticket To Ride - Nederland, wat een leuke variant was voor onze zoon. Even later kwam ook nog vriend +D. Onze dochter preste hem om met haar en mij het Boodschappenspel te spelen. Even later droogde hij haar nog af bij het spelen van Nijntje Memory.

Favoriet bij onze zoon. 

Vriend +J kwam ook nog langs en sloot aan bij een paar rondjes Vroeger of Later. Altijd erg gezellig om je af te vragen of terpbouw eerder of later was dan kiesrecht voor vrouwen in Nederland. Maar daarna kreeg onze zoon hem te pakken. Onze zoon is weg van Ravenloft en hij wist nog van een vorige keer dat J. het vervolg had, Legend of Drizzt had. En hij had mij heel netjes laten vragen of J. het alsjeblieft mee kon nemen. En met zijn vader en J. heeft hij het ook nog tot vrij laat gespeeld.

Voor het diner had ik een uiensoep gemaakt. We konden ook nog genieten van een hele hoop stoofpeertjes gestoofd in wijn en lekkere kruiden, gehaktballetjes in zure saus, een lekkere turkse salade en een tulband en sinasappelcake. We hebben onze buikjes weer goed rond kunnen eten.
In de avond kwamen vriendin +R en vrienden M. en M. ook nog langs. Met hen hebben we nog een erg gezellig spelletje Witches gespeeld, gebaseerd op de verhalen van de jonge heks Tiffany Aching van Terry Pratchett.
En toen was het alweer middernacht en voor mij tijd om naar bed te gaan. Ondanks dat het erg rustig was, hebben we toch flink wat spellen kunnen spelen en heb ik een heel fijne dag achter de rug.

Door naar Oud & Nieuw!

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten