Courgettes zijn makkelijk te telen en erg lekker en ik heb ze dan ook graag in de tuin. Maar omdat ik dan graag iets anders wil, dan wat ik in de winkels kan krijgen, kweek ik gele courgettes. En die lopen momenteel erg goed.
Een aantal kleine courgetjes gaan vanavond in de pan. Ik vind ze altijd heerlijk wanneer ze in de oven gebakken worden met andere groenten een een paar teentjes knoflook. De rest gaat ook de oven in, maar pureer ik daarna. Zodat ik ze kan gebruiken voor een courgette-soep, courgette-saus bij pasta, courgette souflé of op broodjes uit de oven.
Courgette! wel 3,5 kilo en het seizoen loopt nog wel even door! |
Ik ben nog altijd heel blij met mijn hoge soeppan, die ik ook voor jams en ander inmaakwerk gebruik. |
- 200 gr. zwarte bessen
- 200 gr rode bessen
- 900 gr aardbeien
- suiker naar smaak (ik had iets meer dan 200 gr.)
- 1 zakje geleipoeder van Van Gilse.
- Doe alle bessen en aardbeien in een grote pan (aardbeien in stukjes). en breng langzaam aan de kook. Eventueel een klein bodempje water zodat de boel niet aanbrandt.
- Wanneer de bessen stukkoken en hun vocht afgeven, kan het vuur omhoog en kan de boel harder koken.
- Voeg net zoveel suiker toe als je lekker lijkt (de bessen zijn behoorlijk zuur), proef af en toe van de hete jam (door het eerst even op een lepeltje af te laten koelen he?)
- Voeg de geleipoeder toe en laat nog even flink koken.
- Toen goot ik alles door een zeef in een grote kom, om de pitjes achter te houden.
- Giet de uitgelekte jam met een trechter in gesteriliseerde potten (in e vaatwas op een heet programma is goed genoeg, anders uitkoken).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten