Translate

zondag 28 augustus 2016

Urlaub in Stadtkyll II - Greifvogelstation Hellenthal

Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal
Tijdens onze vakantie in Stadtkyll maakten we verschillende uitstapjes. Een daarvan was naar het Roofvogel- en Wildreservaat Hellenthal, in Hellenthal. Hier worden allerlei dieren, waaronder Roofvogels, Herten, Zwijnen, Lynxen en Marters gehouden en konden wij ze bekijken.

Stellers Zeearend, check die snavel.

De roofvogels waren bijzonder imposant. Ze werden gehouden in open kooien, zodat we erg dichtbij konden komen. We konden vooral goed kijken naar de enorme snavels van die beesten. Een armpje als dat van mijn zoon van 9 zou zonder al te veel problemen 'SNAP' afgebeten kunnen worden.  En we hebben ook nog een vogelshow gezien, waarbij de enorme beesten van de ene kant van een weilandje naar de andere vlogen.

Amerikaanse Zeearend
Daarna volgde nog een wandeling door het park waarbij we allerlei herten, ezeltjes en andere beestjes hebben gezien. ook was er nog allerlei informatie over de beestjes en de natuur. We konden ook nog uitkijken over het stuwmeer van de Oleftalsperre.

Een stukje van het stuwmeer in de verte

Mijn dochter speelt met Bambi.

Sander zet de horentjes op.

De wandeling bracht ons langs de trots van het Park, een stel Rüppels gieren. Deze zeldzame gieren zijn de hoogste vliegers en kunnen tot wel 11 km hoogte komen, wat we weten omdat er wel eens een in de motoren van een vliegtuig terecht is gekomen, op die hoogte. Maar de beesten hebben erg te lijden onder verlies van habitat en voedselbronnen en de aantallen gaan hard achteruit.

Rüppels Gieren met een kalfskarkas. Het ging er ruig aan toe.
Vandaar dat het Roofvogelreservaat erg trots is dat het hen gelukt is om deze vogels in gevangenschap te fokken. Toen we langsliepen waren de Rüppels gieren druk bezig met eten. De vriendelijke beheerders van het park hadden een kalfs-karkas in het hok gelegd en de gieren waren druk bezig dat aan stukken te scheuren. Allemaal om de gieren een zo natuurlijk mogelijk habitat te bieden natuurlijk. We konden de bebloede ribben en ruggengraat zien liggen en er werd geestdriftig vel van de schedel gescheurd. Ik was nog even bang dat de kinderen het eng zouden vinden, maar die waren nergens bang voor.

Mijn jongste dochter gaat nog van de glijbaan.
Mijn oudste dochter heeft de spanwijdte van een Sakervalk
Op weg naar buiten kwamen we nog langs een laatste voliere waar ook grote roofvogels werden gehouden en mijn hemel, die waren ook behoorlijk imposant nog. Enorm grote beesten, enorme snavels en enorme klauwen. En dan die felle ogen die alles zien.

Ik had een wafel, met hete kersen en koud ijs. Alleen de kersen zijn hier nog te zien. 
We sloten de dag af met een hapje eten in het parkrestaurant en toen reden we allemaal weer naar huis. Als jullie ooit nog eens in de Eifel vakantie vieren, mis dit park dan zeker niet. Het was imposant en leerzaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten