Translate

zaterdag 3 juni 2017

Hete spellendag

Hemelvaart is weer voorbij en dat betekent: Spellendag! Afgelopen vrijdag was het weer zover. Onze jongste werd in de morgen naar het Kinderdagverblijf gebracht, de oudste kinderen werden geprest om boodschappen te doen met +Sander, terwijl ik opruimde. Er was niet zo heel veel te doen, want het huis was nog redelijk netjes van het verjaardagsfeest van de Sander een week eerder, een Sander had toen ook al heel handig een flinke voorraad van van alles ingeslagen.
Dus om 2 uur zaten we klaar om gasten te ontvangen om spellen te spelen op wat beloofde een bloedhete dag te worden. En al snel ging de deurbel.

Wings of war wordt uitgelegd aan betrokken spelers. 

Eerst twee vriendinnen van onze oudste dochter, die ook graag een spelletje spelen. Sander begeleidde hen bij een rondje Potion Explosion. Even later kwam ook vriend +N binnen met zijn dochter en ook vrienden +R en +S met kinderen +M en E. kwamen aanzetten. Vriend N. had Wings of War meegenomen en dat werd nog even fanatiek gespeeld, ook door een aantal kinderen.

Onze zoon en M zijn dikke vrienden, dus die verdwenen al snel samen naar buiten om te spelen in het warme weer. Ook onze dochter en haar vriendinnen gingen erop uit met E, naar een speeltuintje bij ons in de buurt.

Inmiddels was vriend +J, vriend +D en vriendin +R ook binnengekomen (met een gast), dus het werd snel voller. Maar we haalden 30 Seconds uit de kast en speelden vrolijk verder. 30 seconds is zo een luchtige pary-game dat mensen die het even druk hadden met eten koken of peuters van het kinderdagverblijf halen, makkelijk even uit konden stappen en zich konden laten vervangen door anderen.

Daarna was het tijd voor een hapje eten. Ik had gezorgd voor een vegetarische tomatensoep, vriend J. had zeer zeer pikante spiesjes mee en vriendin S had gezorgd voor een heerlijke rijstsalade. Maar er waren ook mensen met allerlei lekkere olijven, gevulde druivenbladeren en ander lekkers. Dus we konden onze buikjes rond eten.

In de avond vertrokken de meeste kinderen, maar die van ons wilden natuurlijk niet naar bed. Vooral de jongste bleef het langste wakker. Maar wij kwamen de tijd wel door met Codenames pictures, 5 minute dungeon en een virtuele versie van Keep talking and nobody explodes.

Uiteindelijk vond ik het om half twaalf wel mooi geweest en rolde ik mijn bedje in. Beneden speelde Sander nog even door en zwaaide toen ook de mensen uit. De volgende dag werden de kinderen toch wel erg laat wakker.

En we hebben nog tot en met maandag gegeten van de restjes eten.

En wat hebben we al een hoop spellendagen gehad!
Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014
Hemelvaart 2015
Kerst 2015
Hemelvaart 2016
Kerst 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten