Translate

vrijdag 20 april 2018

Voortgang in de tuin

Rode bes in bloei

De lente is enige tijd geleden al gestart en inmiddels zitten we in een heuse lente-hittegolf. En in de tuin is dat allemaal goed te zien. Alles loopt uit en begint te bloeien. De planten die het goed doen in de kou, zoals sneeuwklokjes en krokussen zijn inmiddels wel uitgebloeid, maar de Ribes gaat nu lekker op volle kracht.

Rabarber

In de moestuin gaan de planten ook als een speer. De rabarber loopt alweer lekker uit. Dus daar kunnen we binnenkort al de eerste oogst van halen. Voor dit jaar ben ik van plan om maar van 3 van de 4 planten te oogsten. Dan kan ik de 4e in het zaad laten schieten. Wat rust voor de plant en ik heb aan 3 rabarberplanten echt wel genoeg.

Verder zijn de tuinbonen en erwten die ik vorige keer plantte inmiddels al lekker aangeslagen en ze lopen flink uit. Ik zal binnenkort iets moeten bedenken om de erwten tegenop te kunnen laten klimmen. 

Pompoenen en courgettes

En thuis staan de pompoen en courgettes in kleine bakjes te wachten tot zij ook naar buiten mogen. Van de pompoenen zaai ik inmiddels zaadjes van een 3e generatie en die komen zonder problemen op. Verder heb ik ook zaad bewaard van de gele (3e gen) en witte (2e gen) courgettes van vorig jaar. En die lopen ook lekker uit. En tot slot heb ik dit jaar ook nog oranje eikel-courgettes gekocht. Al deze gekke kleuren courgettes geven meestal wat minder oogst dan de bekende groene courgettes. Maar thuis eten ze ook liever niet al te veel courgette. 

Dus de tuin gaat als een speer en binnenkort zal ik het kunnen oogsten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten