Translate

zaterdag 14 april 2018

Pendragon LVI - ABCtje

Onze trouwe groep spelers is weer bijeengekomen. Dit keer staat een huwelijk tussen Octa, Kynning van Kent en zoon van Eliot de Wispelturige en Guinevere van Cameliard op het programma. Maar onze ridders krijgen natuurlijk ook schokkend nieuws. Lees verder.

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Aloysius Livius van Broughton
Gerben van Berwick St. James (afwezig)
Marc, zoon van Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten, Dochter van Octa van Kent, Zoon van Hengest van de Saksen.
Morgaine van Cornwall
Pellogres van Tisbury

Late zomer 521, Stafford

Het huwelijk tussen Octa, Kynning van Kent en Guinevere, Prinses van Cameliard zal plaatsvinden in Stafford. Hiermee geeft Octa aan dat hij zich meer wil verbinden met Britannië en Hoge Koning Arthur. En op dit huwelijk komt iedereen af.

Guinevere
Prinses van Cameliard
Octa
Cynning van Kent

Morgause, Koningin van Lothian en Orkney is aanwezig met haar zonen Gawaine, Agravaine, Gaheris en Gareth. Haar zonen bij de overleden Koning Lot zijn inmiddels allemaal volwassenen. En wanneer deze grote, roodharige, woeste ridders uit Noordelijke Brittannië allemaal bij elkaar zijn, lijkt het wel een heel leger. Het baart de ridders enigszins zorgen dat de hele koninklijke familie van Lothian en Orkney buitengewoon boos lijkt te zijn. Morgause lijkt zelfs te vechten tegen haar tranen.

Gawaine
Prins van Lothian en Orkney

Gaheris
Prins van Lothian en Orkney
Gareth
Prins van Lothian en Orkney
Agravaine
Prins van Lothian en Orkney

Andere vooraanstaande leiders van Brittannië zijn ook aanwezig. Zo wordt al snel het banier van Hertog Hervis van Anglia gezien. Morgaine wordt woest als ze deze man ziet. En iedereen hoopt maar dat zij zich in kan houden. Wanneer de zuster van de Hoge Koning een rel veroorzaakt, heeft dat repercussies.

Hoge Koning Arthur is er ook met zijn vrouw Clare. Verder wordt Uriëns van Norgales, die nog steeds rouwt om de dood van zijn zoon Accolon, ook aanwezig. Ook Alain, Koning van Escavalon en stiefzoon van Morgaine is aanwezig. Hij heeft Val de Mort, een zoon van Morgaine bij de overleden Nanteleod mee als page.

Uriëns
Koning van Norgales

Alain ap Nanteleod
Koning van Escavalon 
Val de Mort ap Nanteleod
Prins van Escavalon

De ridders bereiden zich voor op het huwelijk. Onder leiding van Pellogres wordt er een vrijgezellenavond voor Octa georganiseerd. Eerst wordt er gejaagd, en dan wanneer iedereen goed moe is, worden er sterke verhalen uitgewisseld boven een ton bier. Pellogres heeft ook wat melkmeisjes uit het naburige dorp geregeld. Uiteraard eindigt dit allemaal in een vreselijk bachanaal. Pellogres eindigt zelfs in de armen van een melkmeisje, waarvan hij de naam niet eens weet (lustful critical). Ook Aloysius laat zich het hoofd op hol brengen door een meisje met grote vlechten (lustful succes) maar de liefde voor zijn vrouw Evalina houdt hem trouw (love wife succes).

Morgause
Koningin van Lothian

Ondertussen organiseren de vrouwen ook een leuke avond voor Guinevere, de aanstaande bruid. Morgaine krijgt erg veel aandacht. Zij is inmiddels al tweemaal weduwe (van Nanteleod en Accolon) en heeft inmiddels zeven kinderen. Van twee daarvan (Brynmor en Gwydion) is niet duidelijk wie de vader is. Dus de maagdelijke prinsessen zijn erg geïnteresseerd in de huwelijksnacht en alles wat daarna komt. Deze avond worden Guinevere en Morgaine beste vriendinnen (trusting Guinevere).

De Huwelijksdag

De volgende morgen vindt het huwelijk plaats, in een gecombineerde Christelijke en Heidense ceremonie. Morgaine is erg geïnteresseerd, aangezien zij ook een Heiden is, maar de Britse Godin volgt. Terwijl Octa natuurlijk Wodan aanhangt. En nu mag Guinevere zich Cwen van Kent noemen. En daarna volgt een groot feest, waarbij er veel gegeten en gedronken wordt.

Griogair
Prins van Lothian
Gwydion
van Cornwall

Vrouwe Morgause ziet kans om met haar nichtje Vrouwe Morgaine te spreken en zij vertelt een verschrikkelijk verhaal. Vorig jaar zijn alle adellijke jongetjes uit Orkney en Lothian van 10 jaar en jonger verdwenen. Ook de jonge Griogair, haar jongste zoon en Gwydion, Morgaines zoon. Haar oudere zonen en alle mannen van Lothian en Orkney hebben natuurlijk alles afgezocht. Maar de jongetjes zijn echt verdwenen. Hier moet magie achter zitten. Tientallen jongetjes verdwijnen niet zomaar, zonder enig spoor achter te laten.
Morgaine is erg bezorgd om haar eigen zoon, Gwydion. Maar ook om de implicaties. Zij denkt aan het gruwelijke verhaal dat de Christenen vertellen, over een Koning die bang was voor de komst van een nieuwe Koning en daarom allemaal jongetjes liet doden. Aan de andere kant, het zou ook kunnen dat de Faerie een of andere rare truc uithalen met de mensen in Lothian. Het maakt ook niet uit. Gwydion en de andere jongetjes moeten gered worden!

Hervis de Revel
Hertog van Anglia

Hoge Koningin Clare heeft onthouden hoe haar broer en beschermer Pellogres haar vorig jaar nog vroeg om op zoek te gaan naar een geschikte bruid voor hem. Hij wil graag gelukkig kunnen zijn met zijn vrouw. Clare heeft haar best gedaan en ze wil graag dat hij Helawes van Norgales ontmoet, een jonge brunette van adellijke afkomst. Wel heidens, zoals de meeste mensen uit Norgales, maar dat zal voor Pellogres toch geen bezwaar zijn. Pellogres danst een paar keer met haar en dat gaat niet verkeerd.
Marc, Zoon van Eliot de Wispelturige en Inga van Kent, Dochter van Octa, Cynning van Kent, Zoon van Hengist van de Saksen, heeft het als Saks niet makkelijk aan dit hof. Ondanks dat hij de zwager is van de Bruid en een vooraanstaand edelman op eigen titel, hoort hij toch ridders beledigende uitspraken doen over hem. Maar als een echte ridder laat hij het erbij. 
Morgaine zit dat Hervis de Revil per ongeluk op de plek van haar neef Gawaine gaat zitten. Ze besluit om een dronken Hervis te gaan pesten. Gelukkig zien Marc en Aloysius dit tijdig en zorgen dat Hervis zoveel drinkt dat hij niet meer op zijn benen kan staan en leiden Morgaine af. Een incidentje is weer voorkomen. 

Om het huwelijk te vieren, besluit Marc om een korte toespraak te houden voor het jonge bruidspaar. Aan de hand van het Latijnse Alfabet beschrijft hij alle eigenschappen van Octa en Guinevere, met een kleine kwinkslag. Deze vernieuwende manier van voordragen slaat in als een bom en Marc kan op veel applaus en ongetwijfeld navolging rekenen. 

De volgende morgen

Na een gezellige avond tijdens het huwelijksfeest, zoekt Pellogres Helawas van Norgales weer op. Hij vindt haar in de rozentuin en flirt wat met haar. Dat gaat best goed. 

Morgaine is met serieuze zaken bezig. Samen met Morgause doet zij een magisch onderzoek naar de verdwenen jongens. Zij roept een visioen op in een schaal met water. Zij ziet hoe Merlijn de Tovenaar alle jongetjes uit Lothian en Orkney naar een boot leidt. Zij gaan aan bord en in een grote stortm vaart de boot weg, om later op een woeste rotsen van een Noord-Britse kust te pletter te slaan. 

woeste kusten

Wat kan Merlijn bezield hebben om deze jongens te ontvoeren en hun dood in te jagen? Morgaine weet wat haar te doen staat. Volgend jaar trekt zij naar Noord Brittannië om daar te zoeken naar de jongens. Al is het maar om hen te begraven.

Winterphase 521/ 522

Aloysius krijgt een dochter Zenobia bij zijn vrouw Evalina. 

Marc, Zoon van Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten, Dochter van Octa, Cynning van Kent, Zoon van Hengest van de Saksen krijgt te horen dat zijn tante Cornelia Livius van Burcombe iemand vermoord heeft. Wat kan haar ertoe gedreven hebben een moord te plegen?

Verder sterft Clare dit jaar in het kraambed, waarmee Arthur een weduwnaar wordt. Zij laat wel nog een zoon Arnold na. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten