Translate

zaterdag 29 november 2025

Aftellen naar kerst

De dagen worden weer korter, Sint is in het land, de Zevenheuvelenloop is geweest en dat betekent allemaal dat Kerst weer in de lucht hangt. Nou is het voorjaar misschien mijn favoriete seizoen, maar kerst heeft toch ook wel een speciaal plekje in mijn hart. Het begint allemaal met het bakken van een kerstcake. Maar nog even en er moet weer nagedacht worden over een een kerstdiner, er moet een boom worden opgezet en we hebben weer een lange kerstvakantie om naar uit te kijken. 



Ik heb weer een traditionele kerstcake gebakken. Inmiddels heb ik een eigen samenstelling van fruit gevonden die net zo lekker werkt. Volg het recept hier. Maar vervang de currants, sultanas, raisins, glaceed cherries en candied peel voor:

  • 100 gram krenten
  • 150 gram rozijnen
  • 150 gram vijgen (ik die gedroogde kleintjes)
  • 150 gram abrikoos (Gedroogd)
  • 150 gram cranberries (gedroogd)
  • 100 gram geglaceerde kersen
  • 100 gram sinasappelschil
Verder maken zoals het recept voorschrijft. Inmiddels is de kerstcake alweer gebakken en krijgt elke weer zijn deel aan sterke drank. 

 
Langzaamaan verschijnen de kerstversieringen ook in het straatbeeld en het is nog maar een paar dagen tot de kerstvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten