Translate

zondag 5 januari 2014

Verbouwen

Er moet meer topless geklust worden!

Een eigen huis is nooit af. Daar ben ik me maar al te goed van bewust. Ondanks dat we inmiddels al weer drie jaar in ons huis wonen en we het niet echt meer 'nieuw' kunnen noemen, zijn er toch nog heel veel dingen die we graag anders zouden willen zien aan ons huis. Om de een of andere reden was hemelsblauw in de jaren '80 een prima kleur om de woning mee in te richten en er zijn nog steeds veel kozijnen, deurposten en trappen in ons huis die die vreselijke kleur hebben. Wij hebben hele andere idee├źn over hoe een huis eruit moet zien en langzaam, stap voor stap, wordt het beter.

Zelfs na alleen een laag grondverf was het resultaat al beter.Voor grondverf moet je natuurlijk wel netjes gekleed zijn. 
We hebben al veel blauw verwijderd toen we het huis introkken. In de loop der jaren hebben we ook her en der het een en ander veranderd. Vorig jaar nog hebben we het kozijn van de deur tussen de woonkamer en de gang aangepakt. En dit jaar was het tijd voor de trap. De onderkant van de trap naar de eerste verdieping is te zien in de woonkamer, en is (was!) hemelsblauw. Maar nu niet meer!
Het eindresultaat.
We zagen er een beetje tegenop. Bij de trap moet je toch boven je hoofd schuren en schilderen en dat is nooit makkelijk. Ook stond de TV op een vrij stevige kast onder de trap en die moest dus losgekoppeld en verwijderd worden. En dan moet eigenlijk bijna alle meubilair uit de woonkamer verplaatst worden. Allemaal wel te doen, maar een hoop gedoe. We hebben wel twee dagen geen TV kunnen kijken!
Sander is een flinke bikkel geweest en heeft de trap geschuurd, gegrond, nog eens gegrond en toen drie keer geschilderd met een kleur die beter past in onze woning. Ik ben enorm tevreden over het eindresultaat. De trap past veel beter in de kamer en het lijkt er vooral in de avond ook een stuk lichter op geworden te zijn.

Verder waren de muren in de woonkamer hier en daar ook erg vies geworden. Dus daar heb ik nog weer even een likje verf overheen gejaagd. Dus de muren zien er ook weer een heel stuk frisser uit. Heel fijn.