Translate

maandag 17 februari 2014

Valentijn

Valentijn zoals het bedoeld is!
Het kan niemand ontgaan zijn. Het is weer valentijn. De winkels hangen vol met hartjes, snoepjes, beertjes en heel veel roze en rood. Ik heb er weinig mee, ik ben nog oud (slik) genoeg om me te herinneren dat je alleen aan het geheime object van je onbeantwoorde liefde een zeer discreet kaartje stuurde. Al dat gedoe met chocolade voor mensen die dondersgoed weten dat je van ze houdt hoorde daar zeer expliciet niet bij. Maar goed de tijden zijn veranderd en ik kan me ook niet meer geheel onttrekken aan de commerciële druk om iets te doen met valentijn. 

Dus ik kocht bij de hema een siliconentaartvorm in de vorm van een hart. En bij de Plus een pakje biscuit-deeg mix. En samen met wat melk en eieren toverde ik dat om tot een hartvormige cake. 

De hartvormige cake, dus.

Maar alleen een hartvormige cake is niet genoeg voor mijn man. Dus ik maakte ook nog wat botercreme (200 gr. boter + 200 gr. poedersuiker mixen tot het fluffy is). Smeerde daar de cake mee in. Bij de AH kocht ik ook nog twee pakketjes roze marsepein. Kneden en uitrollen (in de poedersuiker, niet in bloem) en dan heel voorzichtig over de cake heen draperen.

En dan is het af. 

De overgebleven marsepein nog een beetje bijsnijden en aandrukken en daar heb je dan ineens een heel leuk uitziende taart, waar je je man nog aardig mee kan verrassen. 

Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb nooit heel veel gedaan met taarten versieren met marsepein of fondant, maar het is makkelijker dan ik dacht en tegenwoordig voor veel mensen een hobby, dus de materialen ervoor zijn makkelijk verkrijgbaar bij verschillende winkels en supermarkten. Ook op internet zijn een hoop recepten en instructies te vinden voor het maken en verwerken van dit soort taarten. En een vriendin heeft een keer zo haar eigen bruidstaart gemaakt, die verdraaid lekker was. 
Dus...misschien niet meer in de vorm van een hart, maar ik denk dat het bekleden van taarten zeker terug gaat komen in huize Hartogensis.


12 opmerkingen:

 1. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi hoor, ik gebruikte voor onze taart alleen geen marsepein maar fondant. Dat is iets makkelijker te verwerken, helderder van kleur, en kun je met jam plakken i.p.v. botercrème, waar ik persoonlijke niet zo weg van ben. Maar bekleden is bekleden, en het ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och Jelka, een keer een reactie is wel voldoende hoor. De boodschap komt aan, volgende keer met fondant.

   Verwijderen