Translate

zaterdag 1 februari 2014

Duivelsberg

De duivelsberg
De winter stelt nog niet veel voor dit jaar en daar maakten we vorig weekeinde lekker gebruik van door te gaan wandelen op de Duivelsberg, een grote heuvel, begroeid met bomen en een pannekoekenrestaurant. Het ligt in de gemeente Ubbergen en dat is niet zover bij ons vandaan.

Op de hoge Motte, met in de verte de Duffelt.
 We hebben met de kids een korte wandeling van 3 km gemaakt. Maar door het heuvelachtige landschap en de regen van de nacht ervoor, was het nog geen makkelijke wandeling en we deden er anderhalf uur over. De kindjes waren na afloop erg bleek en moe, maar kikkerden aardig op toen ze eenmaal een pannekoekje en een glaasje chocomel mochten in het pannekoekenrestaurant.

Uitzicht vanaf de lage Motte op de hoge Motte
Fascinerend aan de Duivelsberg is, dat het al lang bewoond wordt. Er is zelfs een dubbele MotteMergelp te vinden. Van de burchten is niet veel meer over, maar de heuvels zijn nog duidelijk te zien. De hogere Motte is goed te verdedigen en de kleinere motte geeft een goed uitzicht over de (nu) Duitse streek Duffelt.

Op de lage Motte, met uitzicht over de Duffelt.
Sander en ik moesten lachen toen we lazen dat de burchten in handen zijn geweest van graaf Balderik, nogal een intrigant kennelijk. Of misschien was dat onder invloed van zijn vrouw. In elk geval kunnen wij maar aan één Baldrick denken.


Baldrick

We hebben een prachtige wandeling gemaakt, maar ik kom graag nog eens terug, wanneer het iets minder regent en de paden iets droger zijn. Dit was af en toe een beetje al te gek.