Translate

donderdag 4 september 2014

Vakantie in Zeeland V

Heerlijk weer aan het strand van Domburg
We hadden nog een laatste uitje in Zeeland. We zijn nog naar Domburg geweest, een klein dorpje op Walcheren. Het weer werd in de loop van de week wat beter en we wilden nog even van de gelegenheid gebruik maken om nog een strandwandeling te maken. En dat hebben we gedaan ook. We zijn over het strand een eind gewandeld. Om daarna een kopje koffie te drinken in een strandpaviljoen. We waren duidelijk een tikje underdressed voor dit paviljoen, maar de koffie was heerlijk.

Onze kinderen houden niet van koffie
Daarna zijn we teruggewandeld naar Domburg, maar niet over het strand. We liepen door een staartje van de Manteling, een interessant natuurgebied tussen Vrouwenpolder en Domburg. Hier groeien veel loofbomen en naaldbomen, omdat het gebied vrij hoog ligt en de bomen geen last hebben van zout water. Maar de wind waait wel hard, waardoor de bomen grillige vormen krijgen.

Soms waaien ze helemaal scheef en moeten wij ze recht duwen.
De wandeling ging verder door de duinen, langs de watertoren van Domburg, die een imposante omvang heeft en vanuit de weide omgeving is te zien.

De watertoren

En nog waren we niet uitgewandeld. De kinderen wilden nog verder. Dus we liepen nog wat verder en eindigden bij een uitkijkpunt, hoog in de duinen. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht over een zonnige zee. En toen was het tijd om weer op huis aan te gaan. We hadden ver gelopen in de frisse zeewind en daar worden grote en kleine kindjes heel moe van. En ik vind dat soort wandelingen ook nog steeds een uitdaging.