Translate

vrijdag 26 september 2014

Monsterlijke courgette

Ik eet graag courgette. Ik voorgaande jaren heb ikzelf courgette gekweekt. Ik eet het dan ook op. Maar dit keer heb ik iets gezien waar ik erg van onder de indruk was.

Mijn buurman heeft een moestuin bij de Maldense Volkstuinvereniging en hij had de laatste weken geen tijd om de boel te onderhouden. Als betrokken buurvrouw bood ik aan om zijn tuin een beetje te onderhouden, onkruid weghalen en zo. Ik zou ook wat oogsten en weer mee terug nemen. Dat heb ik geweten.
De buurman had ook zijn (1!) courgetteplant een beetje verwaarloosd. Daar heb ik drie enorme courgettes van geoogst. En niet een beetje enorm, nee! De courgettes waren bijna net zo groot als onze dochter van 3 maanden!

Links onze jongste dochter, rechts een courgette van 3,5 kilo!
Ik mocht ze alledrie houden. Maar wat moet ik met bijna 7 kilo aan courgette? Opeten, maar hoeveel courgettesoufle, courgettesaus en courgettesoep kan een mens eten?
Ik heb de grootste inmiddels in stukken gehakt. De zaadjes waren redelijk dik, dus ik heb een paar bewaard voor volgend jaar. De rest heb ik toen 40 minuten in de oven gedaan, met wat olijfolie en teentjes knoflook. 
Van deze grote courgettes is een groot deel vocht, wat verdampt. Bovendien is de schil vrij dik geworden. Dus ook na het bakken in de oven bleef die hard en verwijderde ik die. Wat overbleef heb ik gepureerd en ging de vriezer in. Van de allergrootste kreeg ik maar 2 liter aan pulp. Dat is een overzienbare hoeveelheid. Dus in totaal houd ik er misschien 5 liter in totaal aan over. De komende weken lekker veel soufle eten dus. 

2 opmerkingen:

  1. Wow, das eerder een moordwapen dan een courgette :O en dat naast iemand met zo'n tshirt.... Beetje verontrustend ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mjah, ooit eens gekocht bij de State of Art Metalstore voor Francis. En wij gooien nooit iets weg natuurlijk. Vroeger waren wij nog hele radicale ouders.

      Verwijderen